Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερντογάν απειλεί να σαρώσει τη βόρεια Συρία μετά την Αφρίν

Ο Ερντογάν απειλεί να σαρώσει τη βόρεια Συρία μετά την Αφρίν

«Ανά πάσα στιγμή» μπορούν να εισέλθουν στο κέντρο της Αφρίν οι τουρκικές δυνάμεις που πολιορκούν την πόλη στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υπογράμμισε δε ότι θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις μετά την Αφρίν και στο Μανμπίτζ για να σαρώσουν τους κούρδους μαχητές της Συρίας απ' όλο το μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη χώρα αυτή.

«Ανά πάσα στιγμή» μπορούν να εισέλθουν στο κέντρο της Αφρίν οι τουρκικές δυνάμεις που πολιορκούν την πόλη στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υπογράμμισε δε ότι θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις μετά την Αφρίν και στο Μανμπίτζ για να σαρώσουν τους κούρδους μαχητές της Συρίας απ’ όλο το μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη χώρα αυτή.

Η Τουρκία εξαπέλυσε τον Ιανουάριο επιχείρηση στην περιοχή της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία και έχει απειλήσει να συνεχίσει προς ανατολάς προς τη Μανμπίτζ, όπου σταθμεύουν στρατεύματα της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, μια κίνηση που μπορεί να φέρει τις τουρκικές δυνάμεις σε αντιπαράθεση με αμερικανικά στρατεύματα που είναι ανεπτυγμένα γύρω από τη Μανμπίτζ.

Χθες, Πέμπτη, οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους είχαν καταλάβει την πόλη Τζανταϊρίς (Τζιντέρες), όπως είχαν μεταδώσει κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ελέγχουν έτσι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στην περιοχή της Αφρίν.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024