
Γαλλία: «Λύπη» για την απόφαση Τραμπ, εξετάζει αντιδράσεις
Η κυβέρνηση της Γαλλίας εξέφρασε τη «λύπη» της για τις αποφάσεις που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υπέγραψε την Πέμπτη την απόφαση επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στη χώρα του.
Η κυβέρνηση της Γαλλίας εξέφρασε τη «λύπη» της για τις αποφάσεις που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υπέγραψε την Πέμπτη την απόφαση επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στη χώρα του.
Δια στόματος του υπουργού Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ, το Παρίσι τόνισε ότι μαζί με την Ευρωπαϊκή Ενωση θα αποτιμήσουν πλέον τις συνέπειες και θα εξετάσουν το πώς θα αντιδράσουν.
«Ενας εμπορικός πόλεμος δεν έχει παρά μόνο χαμένους», τόνισε ο Λεμέρ σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
«Με τους εταίρους μας στην ΕΕ, θα αποτιμήσουμε τις συνέπειες για τις βιομηχανίες μας και θα συμφωνήσουμε στον κατάλληλο τρόπο αντίδρασής μας», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομίας της γαλλικής κυβέρνησης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση του 28χρονου από την Καισαριανή
- Οι διαιτητές της 37ης αγωνιστικής – Ο Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Βαλένθια
- Κεσσές: Να κληθούν όλα τα θύματα των υποκλοπών, έχουν υποχρέωση λογοδοσίας – Η έρευνα έως το 2024 ήταν επιπόλαιη
- Με ποιες πληρωμές θα «κλείσει» ο Απρίλιος για τους αγρότες
- Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα, παράγει συνεχώς σκάνδαλα και διαφθορά
- Το συγκινητικό «αντίο» του Πίρλο στον Λουτσέσκου: «Με μεγάλωσες σαν γιο»