Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βενιζέλος: Δεν συνιστά στρατηγική η ρητορική επανάληψη αυτονόητων αρχών

Βενιζέλος: Δεν συνιστά στρατηγική η ρητορική επανάληψη αυτονόητων αρχών

Στο θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία τοποθετήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η ρητορική επανάληψη αυτονόητων γενικών αρχών ή διακηρύξεων δεν συνιστά στρατηγική.

Στο θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία τοποθετήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:

«Προέχει βεβαίως η άμεση επιστροφή των δυο παιδιών μας στην Ελλάδα. Η Τουρκία έδωσε σε ένα συνηθισμένο συνοριακό ζήτημα, από αυτά που επιλύονται σε επίπεδο διοικητών μονάδων, διαστάσεις απολύτως ασυμβίβαστες με την ιδιότητα των δύο χωρών ως μελών του ΝΑΤΟ, αλλά και με τη συνεργασία ΕΕ – Τουρκίας ως προς το μεταναστευτικό.

»Πληθαίνουν οι προκλήσεις και οι εντάσεις μετά από μια δεκαπενταετία περίπου χωρίς θερμό επεισόδιο. Η τουρκική στάση απέναντι στην Ευρώπη και τη Δύση γενικότερα είναι προφανές ότι έχει μεταβληθεί.

»Η ρητορική επανάληψη αυτονόητων γενικών αρχών ή διακηρύξεων δεν συνιστά στρατηγική. Η εμπειρία των τελευταίων 44 ετών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει δείξει ότι, όταν η διαχείριση συγκυριακών κρίσεων δεν εντάσσεται σε μια σαφή στρατηγική, δημιουργούνται καταστάσεις που υποκαθιστούν την εθνική στρατηγική.

»Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία είναι διεθνώς γνωστό ποια είναι. Το πρόβλημα είναι ότι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ νομίζουν πολλοί ότι είναι βαθιά επικίνδυνη μόνο στο πεδίο της οικονομίας, είναι το ίδιο στο κρίσιμο πεδίο των θεσμών και της εθνικής στρατηγικής ασφάλειας».

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024