Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης κατά Κουβέλη για την υπουργοποίηση δίπλα σε Καμμένο

Θεοδωράκης κατά Κουβέλη για την υπουργοποίηση δίπλα σε Καμμένο

Βολές κατά του Φώτη Κουβέλη εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας: «Εκπλήσσομαι για την αγάπη που δείχνουν κάποιοι άνθρωποι στην εξουσία και δεν μπορούν να την αρνηθούν ακόμη και όταν γίνονται αναπληρωτές ενός υπουργού όπως ο κ. Καμμένος».

Βολές κατά του Φώτη Κουβέλη εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος
Θεοδωράκης, λέγοντας: «Εκπλήσσομαι για την αγάπη που δείχνουν κάποιοι
άνθρωποι στην εξουσία
και δεν μπορούν να την αρνηθούν ακόμη και όταν γίνονται αναπληρωτές ενός
υπουργού όπως ο κ. Καμμένος».

Στη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας τον «μικρής έκτασης», όπως τον χαρακτήρισε, ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για «ένδεια ανθρώπων που μπορούν να διαχειριστούν σημαντικές υποθέσεις».

Όπως είπε «υπάλληλοι ενός κομματικού συστήματος κάποια στιγμή έρχονται να υπηρετήσουν δημόσιες υποθέσεις» συμπληρώνοντας ότι «οι δεξαμενές για τα υπουργεία, οι δεξαμενές για τις θέσεις ευθύνης πρέπει να είναι η πραγματική κοινωνία, που ξέρουν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και το έχουν αποδείξει».

«Αν με έβαζες να φτιάξω ένα υπουργικό συμβούλιο ο κορμός του δεν θα ήταν οι κομματικοί υπάλληλοι του Ποταμιού ή του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ή της ΝΔ προχθές. Θα ήταν άνθρωποι από την πραγματική ζωή. Από την πραγματική κοινωνία που ξέρουν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και το έχουν αποδείξει» τόνισε.

Αναφερόμενος στην ένταξη του Φώτη Κουβέλη στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως είναι δικαίωμα του καθενός να δίνει ένα ρόλο στη ζωή του προσθέτοντας όμως ότι «αυτό που με προβληματίζει σαν προοδευτικό πολίτη είναι πως μπορεί να δεχθεί ένα άνθρωπος αυτή τη χρονική συγκυρία να είναι αναπληρωτής του κ. Καμμένου. Και αυτός ο άνθρωπος να προέρχεται από την αριστερά, να έχει στο παρελθόν επιτεθεί στον εθνικολαϊκισμό και στο ψεκασμένο σύστημα που εκπροσωπεί ο κ.Καμμένος» και συμπλήρωσε με νόημα «εκπλήσσομαι για την αγάπη που δείχνουν κάποιοι άνθρωποι στην εξουσία και δεν μπορούν να την αρνηθούν ακόμη και όταν γίνονται αναπληρωτές ενός υπουργού όπως ο κ. Καμμένος».

Για τις αρνητικές αναφορές που είχαν κάνει στο παρελθόν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ.Κουβέλη είπε πως «ήταν μέσα στην στρατηγική να μεγαλώσει αυτός ο χώρος. Να στιγματίζει ως διαβόλους ότι δεν ήταν δικός τους. Τώρα τα φέρνει ο καιρός ανάποδα και συνεργάζονται με αυτούς τους ανθρώπους».

Σε ερώτηση για το πότε προβλέπει εκλογές ανέφερε: «Προφανώς στην Ελλάδα ζεις, κι αν πέσει κάτι ή αποκαλυφθεί κάτι φοβερό μπορεί να το κάνει, αλλά αφού μιλάμε για σχεδιασμούς, γιατί αυτοί αυτό λένε ότι έχει σχεδιασμό, ο σχεδιασμός του Τσίπρα είναι να εξαντλήσει τετραετία Γι αυτό θα πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι και να μιλάμε επί πραγματικών γεγονότων και όχι αυτά που ο καθένας φαντασιώνεται. Ποια γεγονότα μαρτυρούν ότι ο Τσίπρας πάει σε εκλογές; Κι αν θέλετε, δεν είμαι του τζόγου-δεν το κάνω, προσκαλέστε κάποιον από αυτούς να σας πει και να στοιχιματίσει ότι αυτή τη φορά λέει αλήθεια. Τώρα θα γίνουν εκλογές; Ο κ.Τσίπρας δεν σκέφτεται εκλογές μέσα στο ’18» προέβλεψε και επέκρινε τα στελεχη της αντιπολίτευσης που διαρκώς προβλέπουν εκλογές.

«Ας μην παραμυθιάζουμε τον κόσμο. Να δούμε πόσο μακριά θα πάει, αν θα το κάνει μαζί με τις ευρωεκλογές, εάν θα το κάνει σε κάποια άλλη χρονική συγκυρία δεν ξέρω αλλά δεν μπορώ να μπαίνω πια σε αυτή την ιστορία, κάθε τρεις μήνες να λέμε ότι θα γίνουν εκλογές αύριο γιατί δεν θέλω να εξαπατώ τον κόσμο» τόνισε.

Ερωτώμενος για τη μεταγραφή της Κατερίνας Μάρκου στη ΝΔ, ο Σταύρος Θεοδωράκης, έκανε λόγο για ακραίο δείγμα αμοραλισμού που συγγενεύει με την απόλυτη διαφθορά της πολιτικής. «Ενα από τα χειρότερα δείγματα αμοραλισμού είναι να πουλάς τους ψηφοφόρους σου. Είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις. Σε εξέλεξαν υπό ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, υπό έναν συγκεκριμένο αρχηγό, υπό ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη χώρα και για να εξασφαλίσεις μια θεσούλα στο μέλλον πουλάς τους ψηφοφόρους σου» τόνισε.

Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ ο Σταύρος Θεοδωράκης έστρεψε την προσοχή προς τον Τουρκία που έχει αναπτύξει επιθετική στρατηγική λέγοντας πως το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η συμπεριφορά του Ερντογάν.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «θα πρέπει να διδαχθούμε από τους μεγάλους ηγέτες του παρελθόντος, όπως τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Κάνω συμμαχίες με αυτούς που μπορώ σήμερα να ελέγξω για να αντιμετωπίσω τους μεγάλους κινδύνους. Ο μεγάλος κίνδυνος φαίνεται να εμφανίζεται στα Ανατολικά μας σύνορα». Και κατέληξε σχετικά «είμαι υπέρ και το λέω ξεκάθαρα της επίλυσης του προβλήματος στα βόρεια σύνορά μας γιατί εκτός όλων των άλλων δε θέλω τα Σκόπια να πάνε ολοκληρωτικά στην αγκαλιά της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024