Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εισβολή του Ρουβίκωνα σε γραφείο γιατρού στο Νοσοκομείο «Μεταξά»

Εισβολή του Ρουβίκωνα σε γραφείο γιατρού στο Νοσοκομείο «Μεταξά»

Μέλη της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας» εισέβαλλαν σε γραφείο γιατρού στο Νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά, σήμερα, με σκοπό να του επισημάνουν όπως αναφέρουν σε σχετική ανάρτησή τους ότι «βρίσκεται πια στο φως».

Μέλη της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας» εισέβαλλαν σε γραφείο γιατρού στο Νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά, σήμερα, με σκοπό να του επισημάνουν όπως αναφέρουν σε σχετική ανάρτησή τους ότι «βρίσκεται πια στο φως».

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλλαν σήμερα στο γραφείο του ενός εκ των διευθυντών της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του «Μεταξά», μετά από ενημέρωση ότι ζητάει «φακελάκι». Ωστόσο, μπέρδεψαν τους γιατρούς και τελικά χτύπησαν τον λάθος άνθρωπο.

Η συνωνυμία των γιατρών έγινε αιτία να εισβάλλουν σε λάθος τμήμα και έτσι ο άτυχος γιατρός είναι μεν σε καλή κατάσταση από άποψη υγείας ωστόσο έχει υποστεί σοκ από την απρόσμενη επίθεση.

Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας είχε ως στόχο γιατρό άλλου τμήματος του νοσοκομείου καθώς ήθελε να τον «συνετίσει» μετά από πληροφορίες που είχε ότι «απαιτεί και λαμβάνει ειδικά αμοιβή, για την παροχή υπηρεσιών που αφενός έχει ορκιστεί να παρέχει δωρεάν και αφετέρου αμείβεται».

Και προσθέτουν ότι «στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μια ιδιάζουσα περίπτωση εκμετάλλευσης αφού το εν λόγω νοσοκομείο φιλοξενεί αποκλειστικά ασθενείς που μάχονται με την ανίατη νόσο. Όπως είχαμε υπερτονίσει σε παρέμβαση μας στον Ευαγγελισμό, κάθε προσπάθεια κοστολόγησης της ανθρώπινης ζωής θα μας βρίσκει αντίθετους. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να αποτελεί μέσω πλουτισμού για κανέναν. Το αναφαίρετο δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί προνόμιο των ολίγων».

Υπενθυμίζεται ότι, όντως, τον περασμένο Οκτώβριο μέλη του Ρουβίκωνα είχαν εισβάλλει στον «Ευαγγελισμό» και είχαν επιτεθεί σε χειρουργό κατηγορώντας τον ότι ζητούσε «φακελάκι» από ασθενείς.

Με αφορμή τη νέα επίθεση στο Νοσοκομείο «Μεταξά», ο Ρουβίκωνας προειδοποιεί ότι για τη μαύρη τρύπα της διαφθοράς στον χώρο της Υγείας «τέτοια φαινόμενα διάχυτης διαφθοράς απαντώνται μόνο από την κοινωνική βάση. Με τον συλλογικό στιγματισμό, ακόμα και με την απειλή, όσο υπάρχει καπιταλισμός το φαινόμενο δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Μπορεί όμως να μειωθεί δραστικά αν απέναντί του βρει την κοινωνική συνείδηση. Ημίμετρα πράγματι, η λύση βρίσκεται έξω από το σύστημα που γεννά την αθλιότητα και δεν αφορά μόνο την υγεία αλλά τα πάντα».

Και καταλήγει αναφέροντας ότι «το μήνυμα δεν είναι «θα σε βρει ο Ρουβίκωνας» (αν και για κάποιους ελάχιστους θα χτυπήσει αυτή η καμπάνα). Το μήνυμα είναι «για φαντάσου να έρθουν να σε βρουν οι γείτονες κάποιου που αν δεν σε πληρώσει θα κινδυνέψει να πεθάνει». Οι γείτονες που δεν είναι στον Ρουβίκωνα, ούτε αναρχικοί, ούτε κομμουνιστές, ούτε τίποτα. Για φαντάσου το…».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024