Ρωσία: Ο Ναβάλνι κατηγορεί τις Αρχές ότι τον στέλνουν φυλακή εν όψει εκλογών
Ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος κλήθηκε να εμφανιστεί την επόμενη Δευτέρα ενώπιον δικαστηρίου για την υπόθεση των διαδηλώσεων που είχε οργανώσει χωρίς άδεια, κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές ότι θέλουν να τον στείλουν στη φυλακή εν όψει των προεδρικών εκλογών της 18ης Μαρτίου.
Ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος κλήθηκε να εμφανιστεί την επόμενη Δευτέρα ενώπιον δικαστηρίου για την υπόθεση των διαδηλώσεων που είχε οργανώσει χωρίς άδεια, κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές ότι θέλουν να τον στείλουν στη φυλακή εν όψει των προεδρικών εκλογών της 18ης Μαρτίου.
Η Σβετλάνα Σκάτσκοβα, εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Τβέρσκοϊ, κοντά στη Μόσχα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η δίκη του Ναβάλνι ορίστηκε για τις 5 Μαρτίου.
«Προφανώς, αυτό το έξυπνο σχέδιό συνίσταται στο να με απελευθερώσουν στις 5 Απριλίου για να χάσω την ημέρα των εκλογών και κάθε πιθανή διαδήλωση διαμαρτυρίας» για τα αποτελέσματα, έγραψε ο ίδιος στο μπλογκ του.
Ο Ναβάλνι συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη και κατηγορείται για «κατ’ επανάληψη παραβίαση» του νόμου που αφορά την οργάνωση διαδηλώσεων. Αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει με φυλάκιση έως και 30 ημερών. Δεδομένου ότι η δίκη έχει οριστεί για τις 5 Μαρτίου, εφόσον καταδικαστεί θα αποφυλακιστεί στις 5 Απριλίου.
Την περασμένη εβδομάδα ο Λεονίντ Βολκόφ, το «δεξί χέρι» του Ναβάλνι καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση 30 ημερών για την ίδια κατηγορία. Την ημέρα των εκλογών θα βρίσκεται στη φυλακή.
Ο 41χρονος Ναβάλνι έχει καλέσει τους υποστηρικτές του να μποϊκοτάρουν τις προεδρικές εκλογές. Ο ίδιος δεν είχε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, λόγω μιας παλαιότερης καταδίκης του, σε μια υπόθεση που υποστηρίζει ότι ενορχηστρώθηκε από το Κρεμλίνο.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Με θες ή «τρίχες»; Έρωτας, φλερτ και τούφες στην Ιρλανδία του 18ου και 19ου αιώνα
- Γιατί υπάρχει τόση οργή και μίσος πίσω από την οθόνη;
- Κίνα: Πώς έπεσε θύμα της κουλτούρας απομιμήσεων που η ίδια ενθάρρυνε
- Ο Μπρούκλιν ρίχνει άκυρο στον Κρουζ με Νίκολα, σκυλάκια και selfies – Οι Μπέκαμ δεν είναι έτοιμοι να θάψουν το «τσεκούρι του πολέμου»
- Νέοι γιατροί: Αντί για λευκή μπλούζα, βάζουν το «χακί»
- «Στραγγαλίζοντας» την Κούβα – Η επόμενη πράξη της αμερικανικής ηγεμονίας Τραμπ 2.0


