Υπό κατάληψη τελεί η πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών. Πριν από λίγο, μικρή ομάδα ατόμων η οποία ζητά
δικαίωση για το Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου ο οποίος μεταφέρθηκε πρόσφατα από τις
φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές της Λάρισας, εισήλθε στο κεντρικό
κτίριο του πανεπιστημίου, στην οδό Ακαδημίας, εμποδίζοντας τη λειτουργία
των υπηρεσιών του πανεπιστημίου.

«Δε γνωρίζουμε από ποιο χώρο είναι τα άτομα αυτά, μόνο ότι ζητούν δικαίωση για το Νίκο Γιαγτζόγλου», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Μελέτιος Δημόπουλος. Όπως διαβεβαίωσε ο πρύτανης, γίνεται προσπάθεια να διαταραχθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η λειτουργία της πρυτανείας. «Μέχρι να λήξει η κατάληψη, θα μεταφερθούν οι -ούτως ή άλλως λίγες- υπηρεσίες της πρυτανείας που βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο, σε γειτονικά γραφεία του πανεπιστημίου», ενημέρωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται, ότι ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Καταδικάζει το υπουργείο Παιδείας την κατάληψη

«Κάθε πράξη βίας και διατάραξης της ακαδημαϊκής ειρήνης είναι απολύτως καταδικαστέα. Η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές και το ακαδημαϊκό έργο δεν μπορούν να παρεμποδίζονται από εισβολείς και καταληψίες», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας. Σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ακόμη πως  «συντάσσεται με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και καλεί τους καταληψίες να αποχωρήσουν από το Ίδρυμα».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο