«Πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι να αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Γεωργιάδη όχι μόνο για το σκάνδαλο Novartis αλλά και για την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στον πρωθυπουργό;» διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στην παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον απόηχο της παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου.

Ο κ. Τζανκόπουλος, παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος σημείωσε πως δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, σημείωσε πως «η διαφορά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτυπώνεται ανάγλυφα. Στην περίπτωση της κ. Αντωνοπούλου έχουμε μία λανθασμένη χρήση διάταξης νόμου που ψήφισε το σύνολο του ελληνικού κοινοβουλίου, κακώς».

Εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε πως «υπάρχει παραίτηση λόγω ευθιξίας και αποδοχή εκ μέρους του πρωθυπουργού. Για ποιο λόγο δεν παραιτούνται από τα αξιώματά τους οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis, μέχρι να καθαρίσει το όνομά τους και για λόγους ευθιξίας; Αναρωτιέμαι πόσες μέρες θα πρέπει να περάσουν για να αποπέμψει από αντιπρόεδρο του κόμματός του τον κ. Γεωργιάδη».

«Και όχι μόνο για τους λόγους που έχουν να κάνουν με το σκάνδαλο Novartis, αλλά και για λόγους που σχετίζονται με την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στον πρωθυπουργό της χώρας και για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μια γλώσσα, την οποία ο ίδιος μπορεί να θεωρεί δόκιμη, αλλά που προσβάλλει πολύ λιγότερο την κυβέρνηση αλλά πολύ περισσότερο την παράταξη της ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «δεν ξέρω αν είναι πολλοί εκείνοι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως φιλελεύθεροι από την ΝΔ, που είναι ικανοποιημένοι με τέτοιου είδους τοποθετήσεις».

Ακόμη, ο κ. Τζανακόπουλος, έθεσε το ερώτημα «πόσες ημέρες θα περάσουν μέχρι να αναγνωριστεί η πολιτική ευθύνη από την ΝΔ για τα όσα συνέβησαν στον χώρο του φαρμάκου από το 2000 μέχρι το 2010 και από το 2010 μέχρι το 2015. Έχει ευθύνη για τον τρόπο που έγινε η τιμολόγηση των φαρμάκων, διερωτήθηκε για να επισημάνει ότι «αυτά είναι τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα».

«Μου κάνει εντύπωση που ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σήμερα για ηθικό έλλειμμα της κυβέρνησης, όταν κρύβατε λίστες και στικάκια στα συρτάρια, όταν πρωταγωνιστήσατε σε κάθε μεγάλο σκάνδαλο, αλλά, όταν έρχεται η ώρα να δώσετε λογαριασμό, μιλάτε για σκευωρία, πολιτικές διώξεις, απόπειρα εξόντωσης» συνέχισε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο