Η ιαπωνική φίρμα δίνει τις πρώτες συστάσεις για τη νέα, τρίτη γενιά του Auris η οποία θα πραγματοποιήσει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, σε παγκόσμια πρεμιέρα, στην προσεχή διεθνή έκθεση της Γενεύης η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 6 Μαρτίου.

Πέρα από τα συμπεράσματα που μπορεί να εξάγει κανείς από το πρώτο teaser το οποίο αποτυπώνει την αιχμηρότερη αισθητική γραμμή του νέου Auris που δείχνει να υιοθετεί φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και μια συνολικά πιο δυναμική σιλουέτα, το μικρομεσαίο Toyota θα αναλάβει να συστήσει στο κοινό και ένα νέο υβριδικό σύνολο.

Πρόκειται για το συνδυασμό ενός ηλεκτρικού μοτέρ με ένα νέο δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης ο οποίος χάρη στο σύστημα μεταβλητού χρονισμού και τις βελτιώσεις που έχουν ως αποτέλεσμα μια υψηλότερη θερμική απόδοση (40% στις «απλές» εκδόσεις και 41% στις υβριδικές) υπόσχεται περισσότερη ισχύ αλλά και την «υπακοή» του στις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο νέος κινητήρας είναι επίσης ελαφρύτερος ενώ έχει εξελιχθεί βάσει της τεχνογνωσίας που αποκτήθηκε κατά την εξέλιξη της υβριδικής ναυαρχίδας της Toyota, Prius.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο νέος κινητήρας βενζίνης θα διατεθεί τόσο μεμονωμένα όσο και σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ, σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος οι οποίες θα ξεκινούν από τους 144 και θα φτάνουν τους 170 ίππους, αναλόγως αν πρόκειται για υβριδικό ή μη σύνολο.

Παράλληλα με τo νέο κινητήριο σύνολο, το νέο Auris θα εισαγάγει στο τεχνολογικό λεξιλόγιο της Toyota και ένα νέο μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων το οποίο διεκδικεί τον τίτλο του μικρότερου συστήματος μετάδοσης στον κόσμο χάρη στον compact σχεδιασμό του.

Σύμφωνα με τις συστάσεις είναι κατά επτά κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με τα τρέχοντα μηχανικά κιβώτια της Toyota, αλλά και κατά 2,4 εκατοστά μικρότερο κατά ύψος. Παράλληλα, εγγυάται περισσότερη αποδοτικότητα ενώ θα μπορεί να διαχειριστεί έως και 280 Nm ροπής.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως σημειώνει η Toyota, το κιβώτιο έχει εξελιχθεί μεν για την παγκόσμια αγορά, δίνοντας ωστόσο έμφαση στις ευρωπαϊκές οδηγικές ανάγκες και τρόπου χρήσης των αυτοκινήτων.

Την παγκόσμια πρεμιέρα τους στην ελβετική έκθεση μαζί με το νέο Auris, θα πραγματοποιήσουν επίσης το ανανεωμένο Aygo, το πρωτότυπο μοντέλο που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του Supra στην γκάμα της Toyota.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο