Την πρόταση για ανάληψη διακομματικής νομοθετικής πρωτοβουλίας για το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών, γνωστοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, με επιστολή του προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής.

Ο υπουργός αναφέρει ότι η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια της πρότασης που έκανε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο οποίο περιλαμβάνεται διάταξη για τις μετεγγραφές αδερφών, και ενημερώνει τους αρχηγούς για το πλαίσιο της πρότασης για τη δημιουργία ενός «νέου σταθερού νομοθετικού πλαισίου για τις μετεγγραφές φοιτητών», όπως αναφέρει.

«Εκτιμώ ότι στο θέμα αυτό δε χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες και λαϊκισμοί, αλλά σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική στάση, την οποία ελπίζω όλοι να επιδείξουμε» σημειώνει ο κ. Γαβρόγλου.

Αναλυτικά, η πρόταση του υπουργού περιλαμβάνει τη συλλογή γραπτών προτάσεων από τα κόμματα μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, με στόχο να συνταχθεί από τον πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, μία συνθετική εισήγηση με βάση τις απόψεις των κομμάτων.

Στην επιτροπή θα αποφασιστεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί περαιτέρω, ενώ το υπουργείο δεσμεύεται να διαθέσει ό,τι στοιχεία του ζητηθούν, ώστε να συνταχθούν οι προτάσεις των κομμάτων.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο