Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλεξίσφαιρες κουβέρτες: Λύση σε ένα πρόβλημα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει

Αλεξίσφαιρες κουβέρτες: Λύση σε ένα πρόβλημα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει

Τη στιγμή που οι ΗΠΑ κλυδωνίζονται από μια ακόμα επίθεση σε σχολείο στη Φλόριντα, η οποία στέρησε τη ζωή σε 17 ανθρώπους και βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη χώρα, πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται γύρω από την οπλοκατοχή. Μετά δεκάδες ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία τα τελευταία χρόνια κάποια επιχειρηματικά μυαλά έσπευσαν να… δημιουργήσουν χώρο στην αγορά για ένα προϊόν όπου προσπαθεί να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Τη στιγμή που οι ΗΠΑ κλυδωνίζονται από μια ακόμα επίθεση σε σχολείο στη Φλόριντα, η οποία στέρησε τη ζωή σε 17 ανθρώπους και βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη χώρα, πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται γύρω από την οπλοκατοχή.

Μετά δεκάδες ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία τα τελευταία χρόνια κάποια επιχειρηματικά μυαλά έσπευσαν να… δημιουργήσουν χώρο στην αγορά για ένα προϊόν όπου προσπαθεί να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Οι «αλεξίσφαιρες κουβέρτες» δημιουργήθηκαν από την εταιρία «ProTech» και είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομα τους. Κουβέρτες ειδικά σχεδιασμένες από αλεξίσφαιρα υλικά, ίδια με αυτά του αμερικανικού στρατού, όπου θα φορούν στο σώμα τους τα παιδιά για να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να χτυπηθούν από τα πυρά.

Το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι κάτι καινούριο, έχει τεθεί σε κυκλοφορία από το 2014, όμως επανήλθε στο προσκήνιο μετά το μακελειό της Φλόριντα.

Η εταιρία μάλιστα βάζει τα δυνατά της στη διαφήμιση του προϊόντος. Ακολουθούν φράσεις από την ιστοσελίδα της εταιρίας:

«Οι αλεξίσφαιρες κουβέρτες μπορούν να φορεθούν με μεγάλη ευκολία από ένα παιδί ή από έναν ενήλικα και είναι απίστευτα ελαφριές» και συνεχίζει με μια πρόταση που θα μπορούσε να προέρχεται από μια σατυρική ιστοσελίδα, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή: «όταν τα δευτερόλεπτα μετράνε η αλεξίσφαιρη κουβέρτα μπορεί να προσφέρει μια γρήγορη και απλή λύση για μέγιστη προστασία απέναντι στο εισβολέα του σχολείου».

Και εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που η εισβολή ένοπλων σε σχολείο θεωρείται πλέον δεδομένη και ο κόσμος έχει συμφιλιωθεί με αυτό, σε τέτοιο βαθμό που ψάχνει τρόπους να ελαχιστοποιήσει τα θύματα και όχι να το αποτρέψει ολοκληρωτικά.

Μιλάμε για τον απόλυτο αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης αφού η «ματιά» της δεν εστιάζεται στο πραγματικό πρόβλημα και στις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν για πρόληψη, αλλά στο τι θα κάνουμε αφότου συμβεί.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα ΜΜΕ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αντιδρούν έντονα στο προϊόν, λίγες μόλις μέρες μετά από την ανεκδιήγητη πρόταση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών να δώσει όπλα στους καθηγητές των σχολείων, ως μέσο αποτροπής το φαινομένου.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, στο διάγγελμα που είχε κάνει ο Τραμπ λίγες ώρες μετά το μακελειό στο λύκειο Πάρκλαντ στη Φλόριντα, δεν είχε αναφερθεί καθόλου στην οπλοκατοχή και στους νόμους γύρω από αυτήν.

Το γεγονός ότι μια κοινωνία έχει φτάσει στο σημείο να αναλώνεται στο να προσπαθεί να φτιάξει αλεξίσφαιρες κουβέρτες, οι οποίες θα προσπαθούν να προστατεύσουν τα μικρά παιδιά από πυροβολισμούς μέσα στην ίδια τους την τάξη στο σχολείο τους, δείχνει μια κοινωνία που έχει παραιτηθεί.

Πάνος Καισσαράτος

in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024