Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης: Αρνούμαι να μιλήσω σε διαδικασία «κλωτσοσκούφι» [Βίντεο]

Θεοδωράκης: Αρνούμαι να μιλήσω σε διαδικασία «κλωτσοσκούφι» [Βίντεο]

Αρνήθηκε να μιλήσει στη Βουλή ο αρχηγός του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, διαμαρτυρόμενος για τις πολλές αλλαγές στη σειρά των ομιλητών. «Αρνούμαι να μιλήσω σε μια διαδικασία κλωτσοσκούφι», τόνισε. Στην ομιλία που κατέθεσε στα πρακτικά, εξαπολύει πυρά στην κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί ένα υπαρκτό σκάνδαλο για να ρεφάρει στις δημοσκοπήσεις και ότι ο δρόμος που ακολουθεί οδηγεί στη συσκότιση. Τονίζοντας ότι οι πολίτες θέλουν τεκμήρια, υπογραμμίζει ότι επιβάλλεται έρευνα μέχρι τέλους, με έλεγχο και των πεπραγμένων Κουρουμπλή.

Αρνήθηκε να μιλήσει στη Βουλή ο αρχηγός του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, διαμαρτυρόμενος για τις πολλές αλλαγές στη σειρά των ομιλητών. «Αρνούμαι να μιλήσω σε μια διαδικασία κλωτσοσκούφι», τόνισε.

Στην ομιλία που κατέθεσε στα πρακτικά, εξαπολύει πυρά στην κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί ένα υπαρκτό σκάνδαλο για να ρεφάρει στις δημοσκοπήσεις και ότι ο δρόμος που ακολουθεί οδηγεί στη συσκότιση. Τονίζοντας ότι οι πολίτες θέλουν τεκμήρια, υπογραμμίζει ότι επιβάλλεται έρευνα μέχρι τέλους, με έλεγχο και των πεπραγμένων Κουρουμπλή. Προτείνει μάλιστα να δεσμευτούν όλα τα κόμματα για να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Κατήγγειλε διαδικασία «κλωτσοσκούφι»

Μόλις τελείωσε η ομιλία του πρωθυπουργού ο επικεφαλής του Ποταμιού διαμαρτυρήθηκε στο προεδρείο της Βουλής για τη διαδικασία «κλωτσοσκούφι» επειδή, όπως υποστήριξε, άλλαξε για τέταρτη φορά η σειρά των ομιλητών γεγονός που αποτελεί προσβολή για το κοινοβούλιο σε μια κρίσιμη διαδικασία.

Ετσι κατέθεσε στα πρακτικά την ομιλία του, η οποία παρατίθεται ολόκληρη στη συνέχεια του κειμένου.

Η διαδικασία στη Βουλή για τη #Novartis έγινε κλωτσοσκούφι. Για 4η φορά άλλαξαν τη σειρά ομιλίας των αρχηγών. Αποτελεί προσβολή για το κοινοβούλιο σε μια κρίσιμη συνεδρίαση. Αρνούμαι να μιλήσω & καταθέτω την ομιλία μου στα πρακτικά», έγραψε στο Twitter.

Η ομιλία του κ. Θεοδωράκη

«Η Προανακριτική Επιτροπή δεν θα συγκροτηθεί για να ανταλλάξουμε απόψεις για τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος. Εδώ απαιτούνται στοιχεία! Και ο δρόμος της κυβέρνησης οδηγεί σε συσκότιση και όχι στην αλήθεια. Χρησιμοποιείτε κύριοι της κυβέρνησης ένα υπαρκτό σκάνδαλο για να ρεφάρετε στις δημοσκοπήσεις. Οι δημαγωγικές απλουστεύσεις του τύπου ηθική κυβέρνηση – ανήθικη αντιπολίτευση είναι αστείες. ‘Αλλο η απόδοση δικαιοσύνης και άλλο η δικαιοσύνη-μοχλός για ταπεινά κομματικά οφέλη» αναφέρεται στην ομιλία του κ. Θεοδωράκη.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου, αλλά και όλοι υπόκεινται σε έλεγχο για τα υπουργικά τους ή ακόμη και τα πρωθυπουργικά τους πεπραγμένα. Και εδώ τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα: Δεσμεύεται η κυβερνητική πλειοψηφία ότι η διερεύνηση θα πάει μέχρι τέλους;».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη στήθηκε πάλι μια ρωμαϊκή αρένα καθώς οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπαθούν να πείσουν ότι όλοι οι αντίπαλοι τους είναι ένοχοι, επειδή απλώς είναι αντίπαλοί τους.

«Οι πολίτες όμως θέλουν στοιχεία, αποδείξεις και τεκμήρια. Με βάση αυτά θα κρίνουμε και όχι με αφορισμούς, ηθικά κηρύγματα και ιδεολογικές τοποθετήσεις. Ζούμε μια καταιγίδα… καταγγελίες, φήμες, λάσπη, μηχανορραφίες, στοιχεία, -που δεν ξέρεις αν είναι αληθινά ή κατασκευασμένα. Και ο κίνδυνος είναι να μην καταφέρουμε να ξεχωρίσουμε τις λάσπες από τα στοιχεία, τις φήμες από τις αποδείξεις», υπογραμμίζει και υποστηρίζει:

«Στο τέλος της ημέρας μπορεί να μην έχουμε ενόχους, αλλά ΔΕΝ θα έχουμε και αθώους, θα έχουμε μόνο σκιές! Και αυτό είναι το χειρότερο για μια κοινωνία που δεν αντέχει άλλες σκιές. Σκιές στα εθνικά, σκιές στην οικονομία, σκιές στις τράπεζες, σκιές στο Δημόσιο, σκιές στο ποδόσφαιρο, σκιές στη Δικαιοσύνη, παντού σκιές και υποψίες».

Κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει δώσει πολλά δείγματα εξωθεσμικής συμπεριφοράς στις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων κι όταν δεν τους βολεύουν και προσπαθούν να καθορίσουν τις συνθέσεις του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογραμμίζει ότι επιβάλλεται έρευνα μέχρι τέλους προτείνοντας να δεσμευτούν όλα τα κόμματα για να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Κάνει αναφορά στα όσα ισχυρίζεται ένας μάρτυρας καταγγέλλοντας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο: «Ο Αβραμόπουλος παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό (Κ.Καραμανλή), ο οποίος τελούσε εν αγνοία»! Μετείχε ο μάρτυρας στο υπουργικό συμβούλιο; Είχε κοριό στο Μέγαρο Μαξίμου; Πώς μπορεί να λέει ‘παρέσυρε τον πρωθυπουργό’; Και υπεράνω ελέγχου βέβαια και ο Π.Κ.! Ο υπουργός που μεταγράψατε από το ΠΑΣΟΚ και έχετε την υποχρέωση να τον προστατεύσετε. Γιατί τα ραντεβού του κ. Φρουζή με κάποιους πολιτικούς είναι ενδείξεις ενοχής, ενώ το ραντεβού με τον κ. Κουρουμπλή σε ξενοδοχείο του Συντάγματος είναι αθώο;».

«Μάλλον εκτός από προστατευόμενους μάρτυρες έχουμε και προστατευόμενους υπουργούς», τονίζει ο κ. Θεοδωράκης και παρατηρεί ότι η καταγγελία στην εισαγγελία Διαφθοράς για τις αποφάσεις Κουρουμπλή που διατήρησαν ψηλά τις τιμές των φαρμάκων δεν μπορεί να μείνει χωρίς έλεγχο.

«Και εδώ ανακύπτει ένα γενικότερο ερώτημα: Πότε αντιστάθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση ή ως μικρό κόμμα στις σπατάλες και στα σκάνδαλα στον χώρο του φαρμάκου και της υγείας; Υποστηρίξατε ποτέ, έστω και φραστικά τη μείωση της σπατάλης και τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης; Αντιθέτως κλείνατε συνεχώς το μάτι σε όλους αυτούς που μετείχαν στο πάρτι γιατρούς-στελέχη νοσοκομείων-εταιρίες, λέγοντας: «κανένας έλεγχος πουθενά», «καμία περικοπή πουθενά», δηλαδή: ζήτω η σπατάλη!», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Δεν είστε, λοιπόν, αθώοι του αίματος. Σας βόλευε το καθεστώς, γιατί όλοι κέρδιζαν, κάποιοι χρήματα, κάποιοι ψήφους και κάποιοι ίσως και τα δύο. Μόνος χαμένος η δημόσια υγεία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τελικά οι επόμενες γενιές που φορτώθηκαν τα χρέη», καταλήγει.

in.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024