Αν η Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis αποφασίσει να καλέσει τους μάρτυρες, θα δώσουν κατάθεση υπό καθεστώς προστασίας, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, επεσήμανε ότι ο κάθε εμπλεκόμενος έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του με κάθε τρόπο, ωστόσο σημείωσε ότι τον ξενίζουν οι ύβρεις, οι απειλές και οι προπηλακισμοί.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης καταλόγισε στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «δεν επέτρεψε στους βουλευτές του να πλησιάσουν στις κάλπες» αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία.

Ο κ. Κοντονής επεσήμανε ακόμη ότι δεν θα προδικάσει την εξέλιξη της έρευνας, υπογραμμίζοντας πως η επιτροπή που συγκροτήθηκε θα μελετήσει τα στοιχεία.

Όπως τόνισε, η επιτροπή πρέπει να εξετάσει τα νομικά ζητήματα και αν η ίδια κρίνει ότι πρέπει να εξετάσει περαιτέρω θέματα, θα το ζητήσει από τη Βουλή, όπως είχε συμβεί με την περίπτωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπου είχε δοθεί και παράταση.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο