Οι μεξικανικές αρχές γνωστοποίησαν ότι ερευνούν εάν αστυνομικοί διαδραμάτισαν οποιονδήποτε ρόλο στην εξαφάνιση τριών Ιταλών στη δυτική Πολιτεία Χαλίσκο.

Οι μεξικανικές αρχές γνωστοποίησαν ότι ερευνούν εάν αστυνομικοί διαδραμάτισαν οποιονδήποτε ρόλο στην εξαφάνιση τριών Ιταλών στη δυτική Πολιτεία Χαλίσκο.

Οι τρεις ιταλοί υπήκοοι, που κατάγονται από τη Νάπολη, εξαφανίστηκαν την 31η Ιανουαρίου αφού προσήχθησαν από πρατήριο καυσίμων στον δήμο Τεκατιτλάν, στο νότιο τμήμα της Πολιτείας.

Οι πολιτειακές αρχές «εξετάζουν με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες» εάν αστυνομικοί ενέχονται στην υπόθεση της εξαφάνισης, ανέφερε ο Ρομπέρτο Λόπες, ανώτερος αξιωματούχος στη Χαλίσκο.

Σύμφωνα με τον Λόπες, οι τοπικές αρχές συνεργάζονται στην έρευνά τους με το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και την πρεσβεία της Ιταλίας στο Μεξικό.

Στους δρόμους της Νάπολης

Ο Λόπες δεν διευκρίνισε εάν οι αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις οικογένειες των τριών υπηκόων της Ιταλίας που αγνοούνται.

Το Σαββατοκύριακο, μέλη των οικογενειών των τριών προσώπων που εξαφανίστηκαν και φίλοι τους βγήκαν στους δρόμους της Νάπολης και απαίτησαν οι αρχές του Μεξικού να βρουν τους Ραφαέλε Ρούσο, Αντόνιο Ρούσο και Βιντσέντσο Τσιμίνο.

Στις Πολιτείες του Μεξικού, που αντιμετωπίζουν το εντονότερο πρόβλημα εξαιτίας του κύματος βίας, διεφθαρμένοι αστυνομικοί συχνά συνεργάζονται με τις συμμορίες.

Το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, που οι ΗΠΑ θεωρούν μια από τις ισχυρότερες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό, δρα κυρίως στην Πολιτεία όπου σημειώθηκε η εξαφάνιση των τριών Ιταλών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr