Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολάκης σε Άδωνι: Ελεεινότητα να χρησιμοποιείς το θάνατο παιδιού για να με πλήξεις

Πολάκης σε Άδωνι: Ελεεινότητα να χρησιμοποιείς το θάνατο παιδιού για να με πλήξεις

Έντονη ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, από το βήμα της ολομέλειας, στις αιχμές που άφησε εναντίον του ο Άδωνις Γεωργιάδης, ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν ερωτηματικά γιατί το επιβαρυντικό πόρισμα κατά της εξαδέλφης του αν. υπουργού Υγείας για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται κλεισμένο στο συρτάρι, κάτι βέβαια που αρνήθηκε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. «Εγώ θα σε βάλω φυλακή», ήταν η απάντηση του Γεωργιάδη.

Έντονη ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, από το βήμα της ολομέλειας, στις αιχμές που άφησε εναντίον του ο Άδωνις Γεωργιάδης, ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν ερωτηματικά γιατί το επιβαρυντικό πόρισμα κατά της εξαδέλφης του αν. υπουργού Υγείας για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται κλεισμένο στο συρτάρι, κάτι βέβαια που αρνήθηκε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

«Είναι ντροπή, αίσχος, ελεεινότητα να χρησιμοποιείς το θάνατο ενός κοριτσιού για να με πλήξεις για αυτά που λέω. Αν βρεθεί ένας να πει ότι σήκωσα το τηλέφωνο, θα παραιτηθώ από βουλευτής και υπουργός» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης και έκανε λόγο για λάσπη που την γυρνάει πίσω στον κ. Γεωργιάδη.

«Ο ελληνικός λαός κατάλαβε ότι για πρώτη φορά υπάρχει μια κυβέρνηση που δεν δίνει πολιτική κάλυψη σε αυτή την υπόθεση. Εμείς θα το φτάσουμε μέχρι τέλους, γιατί δεν χρωστάμε σε κανέναν και δεν υπάρχει πεδίο συναλλαγής. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στη χώρα και για αυτό τρομοκρατήθηκαν κάποιοι και προσπαθούν να με τρομάξουν», τόνισε ο κ. Πολάκης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση «Novartis» .

Ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε την υπόθεση ως «την κορυφή ενός παγόβουνου που προσέκρουσε και βούλιαξε τη χώρα» ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Υγείας ‘Αδωνι Γεωργιάδη, ότι επί κυβέρνησης ΝΔ μειώθηκαν οι δημόσιες φαρμακευτικές δαπάνες, αντιτείνοντας ότι αυτό που έκανε στην πραγματικότητα ήταν να χρεώσει τη διαφορά της ασφαλιστικής τιμής στους ασθενείς.

Ο κ. Πολάκης μίλησε για μαύρο χρήμα που κυκλοφορούσε, για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων αλλά και για φωτογραφικές και πονηρές διατάξεις που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι αυτές οι πολιτικές τους ήταν που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Παράλληλα, επικαλέστηκε επερώτηση που είχαν καταθέσει βουλευτές της ΝΔ επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που έκαναν λόγο για πιράνχας στον χώρο της υγείας, για κακοδιαχείρηση και παράθυρο σπατάλης.

«Η Novartis ήταν πρωτομάστορας στην υπερτιμολόγηση των φαρμάκων… Τρώγαμε ψέμα για μια 10ετία ότι παίρναμε χαμηλή τιμολόγηση. Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι ότι ήμασταν η μοναδική χώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία δεν διαπραγματεύτηκαν την τιμή σε σχέση με τις φαρμακευτικές εταιρίες. Για πολλά χρόνια και μέχρι το 2010 πληρώναμε το σύνολο της αναφερόμενης τιμής. Οι φαρμακευτικές εταιρίες μπορούσαν να διαφθείρουν ευρύτερα στρώματα του υγειονομικού μηχανισμού» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Μίλησε επίσης για «ένα παραμύθι που στήθηκε σε ότι αφορά τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και για μια πολιτική οργάνωση που υπήρξε από πάνω για να διαχυθεί ο εκμαυλισμός στην κοινωνία» σημειώνοντας ότι «δεν τα παίρνουν οι γιατροί από μόνοι τους αν δεν υπάρχει μια πολιτική απόφαση που θα σου επιτρέπει να παίρνεις μίζα».

«Δεν έχετε κάνει τίποτα. Δεν μειώσατε τη φαρμακευτική δαπάνη αλλά μεταφέρατε την αύξησή της στη συμμετοχή των ασθενών. Δεν πειράξατε ούτε μισή τρίχα του μηχανισμού που παρήγαγε την υπερτιμολόγηση στα φάρμακα και στο υγειονομικό υλικό. Ποτέ δεν κάνατε επιτροπή διαπραγμάτευσης. Τη συγκροτήσατε αλλά ούτε μια φορά δεν συνεδρίασε. Τυχαίο;» σημείωσε ο κ. Πολάκης.

Άδωνις: Πολάκη εγώ θα σε βάλω φυλακή

Ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας στις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, επανέλαβε: «Η μάρτυρας λέει ότι στις 30.9.2013 πήρα την βαλίτσα με τα λεφτά. Με την λογική Πολάκη εγώ τα πήρα προκαταβολικά. Η Νοβάρτις έχει 130 εκατ. ευρώ σταθερό τζίρο. Αυτό το ποσό πήρε το 2013 και το 2014. Το 2015 έπεσε στα 120 εκατ. ευρώ λόγω capital controls και το 2016 ανέβηκε στα 138 εκατ. ευρώ, για να πάει 145 εκατ. ευρώ το 2017. Άρα, επί δικών μου ημερών η Νοβάρτις δεν πήρε ευρώ παραπάνω. Ως προς την Λουσέντις, η τιμή βγήκε από τον κ. Βορίδη και αυτή την τιμή κρατήσατε και εσείς»

«Με θωρείς που σε θωρώ Πολάκη; Εσύ ονειρεύεσαι ότι θα με βάλεις φυλακή, εγώ θα σε βάλω» απάντησε ακόμη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος προσωπικά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

«Έχεις δώσει οκτώ εκατ. ευρώ στον Γιαννικουλόπουλο. Αν η Παπασπύρου έχει τσίπα, θα στείλει επιθεωρητές αύριο να ελέγξει με βάση ποιο νομικό πλαίσιο δόθηκαν αυτά τα οκτώ εκατ. ευρώ και μην τολμήσετε πάλι να φέρετε τροπολογία. Εγώ θα κάνω μηνυτήρια αναφορά. Ως προς την μικρή Μελίνα. Είναι συμπτωματικό ότι το ΣΕΥΥΠ έχει βγάλει από το 2016 επιβαρυντικό πόρισμα για την Νεκταρία Πολάκη, που είναι συγγενής σας, το οποίο δεν έχει έρθει στο φως;».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024