Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης για ΠΓΔΜ: Λύση - πακέτο με συνταγματική αναθεώρηση

Μητσοτάκης για ΠΓΔΜ: Λύση – πακέτο με συνταγματική αναθεώρηση

Λύση - πακέτο ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως ό,τι συμφωνηθεί, θα αποτυπώνεται στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας. Παράλληλα, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τόνισε πως «χρειάζεται να δείξουμε αποφασιστικότητα» στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Λύση – πακέτο ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως ό,τι συμφωνηθεί, θα αποτυπώνεται στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας. Παράλληλα, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τόνισε πως «χρειάζεται να δείξουμε αποφασιστικότητα» στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Μιλώντας στο Politico, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «όλα τα ζητήματα θα πρέπει να λυθούν ταυτόχρονα. Δεν είναι μόνο το όνομα, είναι ο αλυτρωτισμός, είναι το ζήτημα της αλλαγής των σχολικών βιβλίων και είναι εν τέλει και η συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να διασφαλίσουμε πως ό,τι συμφωνηθεί θα αποτυπώνεται στο Σύνταγμα της χώρας».

Συμπλήρωσε, δε, αναφερόμενος στην πιθανότητα ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ότι «αν δεν προτίθενται να αλλάξουν το Σύνταγμα τους τώρα, εμείς, ως κόμμα, δεν πρόκειται να μπούμε σε συζητήσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, τόνισε πως «υπάρχει λόγος ανησυχίας. Έχει αυξηθεί σημαντικά η ένταση στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο. Η Τουρκία αμφισβητεί ελληνικά εδάφη, κάτι που κάνει εδώ και 20 χρόνια. Αλλά το τελευταίο διάστημα το κάνει πολύ πιο επιθετικά. Χρειάζεται να επιδείξουμε αποφασιστικότητα».

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024