Μητσοτάκης για ΠΓΔΜ: Λύση – πακέτο με συνταγματική αναθεώρηση
Λύση - πακέτο ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως ό,τι συμφωνηθεί, θα αποτυπώνεται στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας. Παράλληλα, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τόνισε πως «χρειάζεται να δείξουμε αποφασιστικότητα» στις προκλήσεις της Τουρκίας.
Λύση – πακέτο ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως ό,τι συμφωνηθεί, θα αποτυπώνεται στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας. Παράλληλα, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τόνισε πως «χρειάζεται να δείξουμε αποφασιστικότητα» στις προκλήσεις της Τουρκίας.
Μιλώντας στο Politico, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «όλα τα ζητήματα θα πρέπει να λυθούν ταυτόχρονα. Δεν είναι μόνο το όνομα, είναι ο αλυτρωτισμός, είναι το ζήτημα της αλλαγής των σχολικών βιβλίων και είναι εν τέλει και η συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να διασφαλίσουμε πως ό,τι συμφωνηθεί θα αποτυπώνεται στο Σύνταγμα της χώρας».
Συμπλήρωσε, δε, αναφερόμενος στην πιθανότητα ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ότι «αν δεν προτίθενται να αλλάξουν το Σύνταγμα τους τώρα, εμείς, ως κόμμα, δεν πρόκειται να μπούμε σε συζητήσεις».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, τόνισε πως «υπάρχει λόγος ανησυχίας. Έχει αυξηθεί σημαντικά η ένταση στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο. Η Τουρκία αμφισβητεί ελληνικά εδάφη, κάτι που κάνει εδώ και 20 χρόνια. Αλλά το τελευταίο διάστημα το κάνει πολύ πιο επιθετικά. Χρειάζεται να επιδείξουμε αποφασιστικότητα».
in.gr
- Επενδυτικό «ριμπάουντ» από τα private equity: Το NBA Europe προ των πυλών
- Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας απαγγέλλει κατηγορίες για επίθεση με βόμβα σε μέλος του Νέου IRA
- Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 32-33: Προβάδισμα τίτλου η «Ένωση», έσπασε την έδρα
- Γκέρντα Τάρο: Ο Ρόμπερτ Κάπα κι ένας έρωτας μέσα στον πόλεμο
- Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ευχαριστημένος» με τη νέα πρόταση του Ιράν – Αλλά προτιμά να μην το ισοπεδώσει
- Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία των κατοίκων
- Ατύχημα στον Άραξο – Στο νοσοκομείο τρεις δημοσιογράφοι μετά από πτώση σκάλας σε τελετή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442