Η ιαπωνική φίρμα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που την ήθελαν να αποκτά, πολύ σύντομα, ένα νέο μικρό SUV, δημοσιοποιώντας την πρώτη teaser εικόνα του η οποία αν και αποκαλύπτει περιορισμένα στοιχεία, αποτελεί το πρώτο επίσημο τεκμήριο της έκδοσης παραγωγής του UX.

Η πρεμιέρα του νέου compact SUV της Lexus θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Γενεύης η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 6 Μαρτίου και όπως είναι ήδη γνωστό, το νέο μοντέλο θα αντλήσει τις σχεδιαστικές επιρροές του από το πρωτότυπο UX το οποίο παρουσιάστηκε στη γαλλική πρωτεύουσα πριν δύο χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τις επίσημες συστάσεις, το πρώτο αυτό δείγμα γραφής του UX αποτελεί την υβριδική έκδοση UX 250h στο κορυφαίο εξοπλιστικό και πιο σπορ προσανατολισμού, επίπεδο F Sport.

Όπως επίσης είναι ήδη γνωστό, το νέο μοντέλο θα έχει ως αφετηρία την παγκόσμια αρχιτεκτονική του ομίλου Toyota, ενώ σε ό,τι αφορά την υβριδική έκδοση αναμένεται να αξιοποιήσει το σύνολο που εξοπλίζει την αντίστοιχη έκδοση του Toyota C-HR, σε μια εκδοχή αυξημένης ισχύος σε σχέση με το ομόσταυλο SUV.

Ανεξαρτήτως επίσημων και ανεπίσημων ανακοινώσεων και κρίνοντας από την πρώτη αυτή εικόνα του μοντέλου, η Lexus αναμένεται να διατηρήσει την πολωτική αισθητική του concept car που προηγήθηκε, σε μια ωστόσο πιο προσγειωμένη εκδοχή όπως επιβάλλεται από τις προδιαγραφές ασφαλείας αλλά και πρακτικότητας ενός αυτοκινήτου παραγωγής.

Τις προδιαγραφές της έκδοσης παραγωγής αναμένεται να πλαισιώσουν μια σειρά από συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης τα οποία θα αναλάβουν να καλύψουν τις υψηλές τεχνολογικές απαιτήσεις του νεανικού κοινού στο οποίο θα στοχεύσει το ιαπωνικό μοντέλο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στα χαρακτηριστικά εκείνα που θα στοιχειοθετήσουν τον premium χαρακτήρα του ο οποίος θα ενισχυθεί από την πολλαπλότητα των επιλογών εξατομίκευσης.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο