Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H πρεμιέρα και τα πρώτα χιλιόμετρα για τo νέο μονοθέσιο της Red Bull, RΒ14

H πρεμιέρα και τα πρώτα χιλιόμετρα για τo νέο μονοθέσιο της Red Bull, RΒ14

Η Red Bull σε μια ασυνήθιστη για τα δεδομένα της κίνηση, αποκαλύπτει το μονοθέσιο της από τους πρώτους με μια “one-off” μπλε περιβολή προς τιμήν του χορηγού της Aston Martin. Η RB14 ήδη πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση "in-flesh" στην πίστα του Silvestone για λόγους κινηματογράφησης. 

Ανατρέποντας την παράδοση που είχε δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια, η Red Bull αποκάλυψε φέτος εκ των πρώτων το μονοθέσιο της εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν και των επικείμενων χειμερινών δοκιμών εξέλιξης που θα πραγματοποιηθούν στη Βαρκελώνη την επόμενη εβδομάδα.

Επί του παρόντος, η RB14 «φορά» μια μπλε περιβολή εν είδει καμουφλάζ αντί των συνήθων αγωνιστικών χρωμάτων της ομάδας τα οποία όμως όπως διευκρίνισε η Red Bull, θα επανέλθουν στην τελική της μορφή.

Σε αυτά τα προσωρινά χρώματα του μονοθεσίου ξεχωριστή θέση καταλαμβάνουν τα διακριτικά της Aston Martin η οποία αποτελεί και το βασικό χορηγό τίτλου της Red Bull για φέτος, σηματοδοτώντας την απόφαση της premium βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να εμπλακεί στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Την RB14-Renault θα οδηγούν οι Μax Verstappen και Daniel Ricciardo οι οποίοι συνδυαστικά κατάφεραν να αποσπάσουν τρεις νίκες με το προηγούμενο μονοθέσιο.

Ο δεύτερος ανέλαβε μάλιστα να κάνει και τα πρώτα χιλιόμετρα της RB14 στο Silverstone για λόγους κινηματογράφησης δίνοντας τη δυνατότητα μιας καλύτερης παρατήρησης του μονοθεσίου που, όμως, με δεδομένο το σκοπό της παρουσίας του στη βρετανική πίστα δεν είχε τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει τις ικανότητες του, καθώς η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα για κινηματογράφηση είναι τα 100 χλμ./ώρα.

Όσο για τους λόγους που οδήγησαν την Red Bull να αποκαλύψει το νέο της μονοθέσιο τόσο νωρίς κατά παράβαση της συνήθους πρακτικής της, σύμφωνα με την ανακοίνωση της φίρμας:

«Η συνήθης τακτική μας τα τελευταία χρόνια ήταν να κάνουμε το λανσάρισμα «επιθετικά αργά». Αυτό επέτρεπε στο τμήμα σχεδίασης να έχει στη διάθεσή του τον μέγιστο δυνατό χρόνο να πραγματοποιήσει βελτιώσεις στο μονοθέσιο, πριν από το κρίσιμο σημείο όπου η σχεδίαση σταμάτα και κατασκευάζεται το μονοθέσιο του λανσαρίσματος.

Δεν ήταν ασύνηθες να ολοκληρώνουμε την κατασκευή του μονοθεσίου, να το εκκινούμε και να το στέλνουμε στην Ισπανία για τις δοκιμές, όλα την ίδια μέρα. Αυτό εξυπηρετούσε μια συγκεκριμένη λογική, ωστόσο η συγκεκριμένη λογική δεν είναι πάντα απαραίτητη και φέτος δεν χρειαζόταν.

Είναι προτιμότερο να ολοκληρώνουμε το μονοθέσιο νωρίς και να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενα προβλήματα νωρίς με δεδομένο ότι το αυτοκίνητο είναι σε μια πίστα πολύ κοντά στο εργοστάσιο, αντί να σπαταλήσουμε μια από τις οκτώ εξαιρετικά πολύτιμες ημέρες δοκιμών για να κάνουμε το ίδιο πράγμα στην πίστα της Καταλονίας».

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι η Red Bull είναι ουσιαστικά η πρώτη ομάδα που αποκαλύπτει επί πραγματικού το μονοθέσιό της μιας και οι Haas και Williams οι οποίες προηγήθηκαν έχουν δημοσιοποιήσει μόνο ψηφιακές εικόνες των μονοθεσίων τους.

Όπως και να έχει με την νέα τακτική της Red Bull, αυτό που μπορεί να παρατηρήσει κανείς στη σχεδίαση του νέου μονοθεσίου που θα εξακολουθεί να εξοπλίζεται για τρίτη κατά σειρά σεζόν με το V6 υβριδικό σύνολο της Renault, είναι η περίτεχνη όσο και ριζοσπαστική αεροδυναμική προσέγγιση στα sidepods.

auto.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024