Το νέο βρετανικό κόμμα, εν ονόματι «Κόμμα της Ανανέωσης» (The Renew party) το οποίο ιδρύθηκε πέρυσι εμπνευσμένο από το «En Marche!» του γάλλου προέδρου, Μανουέλ Μακρόν, ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα την καμπάνια του με σκοπό να πείσει τους βρετανούς βουλευτές να μπλοκάρουν κάθε συμφωνία που ενδεχομένως θα συνάψει η Τερέζα Μέι για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχοντας στη διάθεσή τους ελάχιστο χρόνο αφού απομένουν μόλις 13 μήνες για την οριστική αποχώρηση της Βρετανίας, οι αντίπαλοι του Brexit αναζητούν τρόπους ώστε να σταματήσουν αυτό, το οποίο αποκαλούν «το μεγαλύτερο λάθος της Μεγάλης Βρετανίας από τον Β ‘ Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα».

«Σκοπεύουμε να είμαστε σκληροί με το Brexit και με τις συνέπειες που αυτό επιφέρει», λέει ο επικεφαλής στρατηγικής του κόμματος, Τζέιμς Τόρανς.

«Θα πιέσουμε τους βουλευτές να λάβουν υπ’ όψιν τους το εθνικό συμφέρον και να ξαναβάλουν την ‘’Παραμονή’’ πάνω στο τραπέζι στην ψήφο για την τελική συμφωνία με την Ευρώπη», συνεχίζει.

Υπενθυμίζουμε ότι στο δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου το 2016 ποσοστό 51,9% δηλαδή 17,4 εκατ. άνθρωποι ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αντίθετα ποσοστό 48,1%, ήτοι 16,1 εκατ. Ψηφοφόροι τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο