Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Δεν ανεχόμαστε αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας

ΝΔ: Δεν ανεχόμαστε αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας

«Μετά την πειρατική ενέργεια σε βάρος ελληνικού σκάφους μέσα στα χωρικά μας ύδατα στα Ίμια, η Άγκυρα μεταφέρει τώρα τις προκλήσεις στο Καστελόριζο» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, επιμένοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν επισήμανε τα αυτονόητα στον τούρκο ομόλογό του για να λάβει την απάντηση κυβερνητικού αξιωματούχου να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του.

«Μετά την πειρατική ενέργεια σε βάρος ελληνικού σκάφους μέσα στα χωρικά μας ύδατα στα Ίμια, η Άγκυρα μεταφέρει τώρα τις προκλήσεις στο Καστελόριζο» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, επιμένοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν επισήμανε τα αυτονόητα στον τούρκο ομόλογό του, για να λάβει την απάντηση κυβερνητικού αξιωματούχου να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του.

Ταυτόχρονα -προσθέτει ο κ. Κουμουτσάκος- η Άγκυρα συνεχίζει να εμποδίζει την έναρξη γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ, παραβιάζοντας κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο.

«Με αυτά τα δεδομένα, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αδιανόητο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο έλληνας πρωθυπουργός με τον τούρκο ομόλογο του ο κ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα:

  • Ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες
  • Ότι τα Ίμια είναι ελληνικά
  • Ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Μαξίμου: Πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του ο Γ.Κουμουτσάκος

Να είναι προσεκτικός όταν κάνει δηλώσεις, συστήνει κυβερνητικός αξιωματούχος, στον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο.

«Θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον για εθνικά θέματα, ο κ. Κουμουτσάκος να διαβάζει προσεκτικά τα όσα έχει ήδη πει ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πριν κάνει δηλώσεις που εκθέτουν τόσο τον ίδιο, όσο και το κόμμα του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

    in.gr

    Sports in

    LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

    Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 26 Απριλίου 2024