«Υπάρχει σκάνδαλο που είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων και ο μόνος τρόπος
για να το εξακριβώσουμε λεπτομερώς και να το προσωποποιήσουμε, εάν
μπορεί να προσωποποιηθεί, είναι να ακολουθήσουμε τη συνταγματική και
νόμιμη διαδικασία» τόνισε για την υπόθεση Novartis ο υπουργός
Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, υποστήριξε πως υπάρχει κατασπατάληση τεράστιων πόρων, που ισοδυναμούν με ένα ή και δύο μνημόνια. «Μην ξεχνάτε πως φαρμακευτική δαπάνη και δαπάνες Υγείας, εξοπλισμοί και υπερτιμολογήσεις στα κατασκευαστικά έργα είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες δημιουργίας του τεράστιου δημόσιου χρέους της χώρας, εκ των οποίων έχει προκύψει προφανώς πλουτισμός. Τώρα σε ποιους κι αν πιάνει και πολιτικά πρόσωπα, αυτό είναι κάτι που προφανώς δεν μπορεί να το πει κανείς» ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης.

Σημείωσε δε ότι μέχρι να διερευνηθεί πλήρως αυτή η υπόθεση «πρέπει να κρατήσουμε ότι πρώτον, υπάρχει σκάνδαλο, ότι το σκάνδαλο είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων και ο μόνος τρόπος για να το εξακριβώσουμε λεπτομερώς και να το προσωποποιήσουμε, εάν μπορεί να προσωποποιηθεί, είναι να ακολουθήσουμε τη συνταγματική και τη νόμιμη διαδικασία».

Υπάρχει σκάνδαλο

«Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πια ότι υπάρχει σκάνδαλο. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πλευρές που δεν το συνομολογούν αυτό. Το συνομολογούν και πλευρές από τη Νέα Δημοκρατία και από το Κίνημα Αλλαγής και από άλλες πλευρές», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας

Σε ό,τι αφορά την πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής για την υπόθεση, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι στόχος είναι να πέσει φως και να μην κρύψουμε τίποτα στο χαλί χωρίς βεβαίως – όπως είπε – να «επιδοθούμε σ’ ένα κυνήγι μαγισσών».

Αδικαιολόγητος ο θόρυβος για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε αδικαιολόγητο τον θόρυβο γύρω από τους προστατευόμενους μάρτυρες, σημειώνοντας  ότι «κανείς δεν τους γνωρίζει». Εξήγησε μάλιστα πως «αυτό που είναι γνωστό και από τα ίδια τα δημοσιεύματα είναι πως ένα μέρος των προστατευόμενων μαρτύρων και των μαρτύρων της υπόθεσης προερχόταν από το εσωτερικό της εταιρείας και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», επισημαίνοντας πως αυτό προφανώς εννοούσε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για το σχετικό θέμα.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο