Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνείς αγορές: Συνεχίζεται η υψηλή μεταβλητότητα

Διεθνείς αγορές: Συνεχίζεται η υψηλή μεταβλητότητα

Παραμένει ευμετάβλητη η διάθεση για επενδύσεις υψηλού κινδύνου, παρά τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος χθες, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank.

Παραμένει ευμετάβλητη η διάθεση για επενδύσεις υψηλού κινδύνου, παρά τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος χθες, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε σχέδιο δαπανών για έργα υποδομής. Το σχέδιο περιλαμβάνει 200 δισ. δολάρια προερχόμενα από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την εκτίμηση ότι θα μπορούσαν να προστεθούν 1,3 τρισ. δολάρια, μέσω των Πολιτειών και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης μια δεκαετία. Αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξουν διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο σχετικά με το σχέδιο έργων υποδομής.

Έχουν εκδηλωθεί αντιρρήσεις από ορισμένους Ρεπουμπλικάνους αναφορικά με την αύξηση δαπανών και από ορισμένους Δημοκρατικούς, οι οποίοι θεωρούν χαμηλό το προβλεπόμενο ύψος της συμμετοχής από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις προϋπολογισμού, προτείνεται να μην επιδιωχθεί ισοσκελισμένος προϋπολογισμός σε ορίζοντα δεκαετίας, με το δημόσιο χρέος να εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 30 τρισ. δολάρια περίπου το 2028 έναντι 20,5 τρισ. δολάρια σήμερα. Σύμφωνα με στοιχεία προϋπολογισμού στις ΗΠΑ, τον Ιανουάριο καταγράφηκε πλεόνασμα 49,2 δισ. δολάρια (εκτίμηση: 51 δισ. δολάρια, 1/17: 51,3 δισ. δολάρια). Μέλος της Τραπέζης της Αγγλίας (I. McCafferty) εκτιμά ότι το βασικό επιτόκιο θα αυξηθεί νωρίτερα από ότι αρχικά αναμενόταν, αλλά επισήμανε ότι ο ρυθμός αύξησης θα είναι σταδιακός.

Στη Μ. Βρετανία αναμένεται o πληθωρισμός και στις ΗΠΑ ο δείκτης εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων NFIB Ιανουαρίου.

in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024