«Μέσα, Πόλις, Αγορά: Δημοσιογραφία και Επικοινωνία στην Ψηφιακή Εποχή» ("Media, Polis, Agora: Journalism & Communication in the Digital Era”) είναι το αντικείμενο του φετινού διεθνούς συνεδρίου #AMIRetreat2018.

«Μέσα, Πόλις, Αγορά: Δημοσιογραφία και Επικοινωνία στην Ψηφιακή Εποχή» («Media, Polis, Agora: Journalism & Communication in the Digital Era”) είναι το αντικείμενο του φετινού διεθνούς συνεδρίου #AMIRetreat2018.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018, σε συνεργασία του Advanced Media Institute (AMI), του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και του Εργαστηρίου Σπουδών κι Εφαρμοσμένων Ερευνών (Laboratoire d’ Études et de Recherches Appliquées en Sciences Sociales) του Université Toulouse III – Paul Sabatier.

Στο πλαίσιο των εργασιών του #AMIRetreat2018 και με στόχο την ευρύτερη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τη Δημοσιογραφία, τα Μέσα και την πολιτική, είναι ευπρόσδεκτες οι προτάσεις για Εργαστήρια και Σεμινάρια σχετικά με τα θέματα του #AMIRetreat2018, στα οποία θα παρουσιαστούν καινοτόμα προγράμματα, θα συζητηθούν ιδέες και θα κοινοποιηθούν βέλτιστες πρακτικές.

Από τις εργασίες του συνεδρίου αναμένεται η ακαδημαϊκή πλευρά να αποκτήσει εμπειρίες από την καθημερινή πρακτική και τα προβλήματα που ανακύπτουν στην εκτέλεση του δημοσιογραφικού έργου, ενώ η πλευρά των επαγγελματιών στα Μέσα θα εντρυφήσει στις νέες τάσεις που επικρατούν στον διεθνή χώρο και τα θεωρητικά, διεπιστημονικά συμπεράσματα που προκύπτουν μέσα από τη μελέτη του επαγγέλματος σε ένα υψηλότερο επίπεδο αφαίρεσης και σύνθεσης.

Πληροφορίες σχετικά με το Call for Papers (http://amiretreat2018.advancedmediainstitute.com/cfp_gr) του συνεδρίου, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής περίληψης εισηγήσεων (abstracts) την 10η Απριλίου 2018, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: http://amiretreat2018.advancedmediainstitute.com/

in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr