Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας επιβεβαίωσε ότι έλαβε δύο αιτήματα για δικαστική συνδρομή από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σχετικά με τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την υπόθεση Novartis και τις δωροδοκίες στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται η ελβετική φαρμακοβιομηχανία, έλληνες γιατροί και δημόσιοι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης, τα αιτήματα, τα οποία εξετάζονται, ελήφθησαν στο τέλος του περασμένου έτους και τον Γενάρη του 2018.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας swissinfo, οι υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων της Novartis εκτιμάται ότι έχουν κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 3 δισ. ευρώ ενώ παρόμοιες πρακτικές στον τομέα της υγείας φαίνεται να έχουν κοστίσει στη χώρα περίπου 23 δισ. ευρώ το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2015, όπως συμπληρώνει ο συντάκτης.

Σημειώνεται πως η θυγατρική της Novartis στην Ελλάδα είχε εκδώσει ανακοίνωση για την υπόθεση, λέγοντας ότι «έχει ενημερωθεί για τις αναφορές στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις πρακτικές της εταιρείας» και ότι «συνεργάζεται με τις αρχές».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο