Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεξουαλικές επιθέσεις, ληστείες και ναρκωτικά στα ΑΕΙ

Σεξουαλικές επιθέσεις, ληστείες και ναρκωτικά στα ΑΕΙ

Τέσσερις περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων μέσα στην περιοχή της πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως αναφέρει ο καθηγητής του θεατρικού τμήματος του πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Στεφανίδης μιλώντας στο in.gr. Με αφορμή την επιστολή του κ. Στεφανίδη προς την πρυτανεία του Ιδρύματος, οι καταγγελίες για επιθέσεις και βιαιοπραγίες μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο έχουν αυξηθεί, ενώ στην υπόθεση παρενέβη και η Εισαγγελία Αθηνών που διέταξε έρευνα.

Τέσσερις περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων μέσα στην περιοχή της πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως αναφέρει ο καθηγητής του θεατρικού τμήματος του πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Στεφανίδης μιλώντας στο in.gr.

Με αφορμή την επιστολή του κ. Στεφανίδη προς την πρυτανεία του Ιδρύματος, οι καταγγελίες για επιθέσεις και βιαιοπραγίες μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο έχουν αυξηθεί, ενώ στην υπόθεση παρενέβη και η Εισαγγελία Αθηνών που διέταξε έρευνα.

Από την πλευρά του ο πρώην πρύτανης του Ιδρύματος Θεόδωρος Φορτσάκης, επαναφέρει μιλώντας στο in.gr  την πρόταση του για «κάρτες εισόδου» στα ΑΕΙ και σώμα υπαλλήλων φύλαξης. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο αναφέρει ότι η λύση δεν είναι η αστυνομοκρατία των πανεπιστημίων.

Ως καθηγητές πρέπει να αντιδράσουμε λέει ο Στάθης Ευσταθόπουλος πρόεδρος της Ομοσπονδίας πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ).

Ήδη άλλωστε και όπως αποκάλυψε το in.gr, φοιτητές από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας έχουν αρχίσει την συγκέντρωση υπογραφών (που ξεπέρασαν τα 1500) κατά τα βίας στα πανεπιστήμια.

«ΑΕΙ χωρίς βία» τιτλοφορείται το κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών, που αναφέρει ότι «η πανεπιστημιακή εκπαίδευση προϋποθέτει ελευθερία στην έκφραση και διακίνηση των ιδεών και δημοκρατικό ακαδημαϊκό περιβάλλον. Αντίθετα, φαινόμενα εκφοβισμού, βίας και ανομίας, υποβαθμίζουν τη λειτουργία των πανεπιστημίων και αποτελούν παράγοντα υποβάθμισης και παρακμής τους. Δυστυχώς, στα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας η παραβατικότητα και η βία έχουν πλέον παγιώσει την αίσθηση μόνιμης ανασφάλειας και φόβου, προσβάλλοντας παράλληλα την αξιοπρέπεια όσων διδάσκουν και φοιτούν σε αυτά».

in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024