Σεξουαλικές επιθέσεις, ληστείες και ναρκωτικά στα ΑΕΙ
Τέσσερις περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων μέσα στην περιοχή της πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως αναφέρει ο καθηγητής του θεατρικού τμήματος του πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Στεφανίδης μιλώντας στο in.gr. Με αφορμή την επιστολή του κ. Στεφανίδη προς την πρυτανεία του Ιδρύματος, οι καταγγελίες για επιθέσεις και βιαιοπραγίες μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο έχουν αυξηθεί, ενώ στην υπόθεση παρενέβη και η Εισαγγελία Αθηνών που διέταξε έρευνα.
Τέσσερις περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων μέσα στην περιοχή της πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως αναφέρει ο καθηγητής του θεατρικού τμήματος του πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Στεφανίδης μιλώντας στο in.gr.
Με αφορμή την επιστολή του κ. Στεφανίδη προς την πρυτανεία του Ιδρύματος, οι καταγγελίες για επιθέσεις και βιαιοπραγίες μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο έχουν αυξηθεί, ενώ στην υπόθεση παρενέβη και η Εισαγγελία Αθηνών που διέταξε έρευνα.
Από την πλευρά του ο πρώην πρύτανης του Ιδρύματος Θεόδωρος Φορτσάκης, επαναφέρει μιλώντας στο in.gr την πρόταση του για «κάρτες εισόδου» στα ΑΕΙ και σώμα υπαλλήλων φύλαξης. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο αναφέρει ότι η λύση δεν είναι η αστυνομοκρατία των πανεπιστημίων.
Ως καθηγητές πρέπει να αντιδράσουμε λέει ο Στάθης Ευσταθόπουλος πρόεδρος της Ομοσπονδίας πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ).
Ήδη άλλωστε και όπως αποκάλυψε το in.gr, φοιτητές από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας έχουν αρχίσει την συγκέντρωση υπογραφών (που ξεπέρασαν τα 1500) κατά τα βίας στα πανεπιστήμια.
«ΑΕΙ χωρίς βία» τιτλοφορείται το κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών, που αναφέρει ότι «η πανεπιστημιακή εκπαίδευση προϋποθέτει ελευθερία στην έκφραση και διακίνηση των ιδεών και δημοκρατικό ακαδημαϊκό περιβάλλον. Αντίθετα, φαινόμενα εκφοβισμού, βίας και ανομίας, υποβαθμίζουν τη λειτουργία των πανεπιστημίων και αποτελούν παράγοντα υποβάθμισης και παρακμής τους. Δυστυχώς, στα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας η παραβατικότητα και η βία έχουν πλέον παγιώσει την αίσθηση μόνιμης ανασφάλειας και φόβου, προσβάλλοντας παράλληλα την αξιοπρέπεια όσων διδάσκουν και φοιτούν σε αυτά».
in.gr
- Πώς η καθημερινή άσκηση επηρεάζει τον εγκέφαλό μας;
- Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 2.500 ευρώ
- Σεισμός «ταρακούνησε» τους Γαρλανιάνους
- Συνταγή: Αρνίσια κεφτεδάκια κοκκινιστά με σκιουφιχτά
- Μερτς: Μόνο αν Ρωσία «εξαντληθεί» στρατιωτικά ή οικονομικά θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
- Γενική απεργία στην Αργεντινή ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο Μιλέι
- Τα επτά superfoods που «υπόσχονται» να μας χαρίσουν περισσότερα χρόνια ζωής
- Άστατος ο καιρός την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες – Νέα επιδείνωση την Παρασκευή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 19.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-fthdgrl-11855082-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442