«Η χώρα μας έχει αναπτυχθεί πολύ στη διεθνή πολιτική σκηνή, έχει εξωτερική πολιτική που είναι σεβαστή, είναι ενεργητική και πολυδιάστατη, που μπορεί να κουράζει αλλά δίνει τους καρπούς της» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στη μεγάλη ατζέντα των διεθνών συναντήσεων που είχε ο ίδιος κατά την τελευταία διάσκεψη του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη.

Κατά την κοπή της πίτας στο ΥΠΕΞ, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ «από καρδιάς» προς όλους τους εργαζόμενους. «Για την προσπάθεια που», όπως είπε, «όλοι μας καταβάλουμε να υπερασπιστούμε το μέλλον των παιδιών μας, να αναβαθμίσουμε την παρουσία της χώρας, που δεν είναι αυτή που ήτανε».

«Είμαστε μια συλλογικότητα και μια οικογένεια που στο μυαλό μας έχουμε το κριτήριο να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη σε έναν καλύτερο κόσμο, με μια καλύτερη θέση σε αυτό τον κόσμο» είπε.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι το ΥΠΕΞ είναι «το καλύτερο υπουργείο της χώρας, ένα υπουργείο που σε δύσκολες συνθήκες δουλεύουμε για το καλό της πατρίδας, για την αναβάθμιση της χώρας διεθνώς, για να λύσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος για να μην είμαστε φυλακισμένοι της ιστορίας».

«Η ιστορία είναι για να μαθαίνουμε, πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή» σημείωσε προσθέτοντας πως «είμαστε ένα υπουργείο το οποίο βρίσκεται σε μεγάλες διαπραγματεύσεις αυτή την εποχή και πάρα πολλοί συνεργάτες μας δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης από την άποψη της κόπωσης, τα 20ωρα που πολλές φορές δουλεύουν μαζί μου».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο