Οι Ιάπωνες ξεδιπλώνουν τα σχέδιά τους για το ηλεκτρικό μέλλον τα οποία προδιαγράφονται πληθωρικά καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του Toshihiro Hirai, αντιπροέδρου της Nissan, έως το 2022 η γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών προτάσεων των Nissan και Infiniti θα αριθμεί έξι νέα μοντέλα αντίστοιχης τεχνολογίας.

Όπως μάλιστα διευκρίνισε το στέλεχος των Ιαπώνων, τα τέσσερα από τα έξι νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα προστεθούν στην γκάμα της Nissan ενώ τα εναπομείναντα δύο στην γκάμα της Infiniti.

Aν και προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σχετικά με τον χαρακτήρα αυτών των μοντέλων, στελέχη της ιαπωνικής φίρμας έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι το πρώτο της νέας σειράς ηλεκτρικών μοντέλων της Nissan θα πάρει την μορφή ενός SUV. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα τρία, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι μετά το SUV θα ακολουθήσει ένα sedan και στη συνέχεια ένα ηλεκτρικό city car.

Σε ό,τι αφορά την Infiniti, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που αναμένεται να προστεθεί στην γκάμα αναμένεται να είναι ένα πολυτελές τετράθυρο με σαφείς επιρροές από το Q Inspiration Concept το οποίο η πολυτελής φίρμα της Nissan αποκάλυψε στην πρόσφατη έκθεση του Detroit, ενώ όπως επιβάλλουν οι συνθήκες της παγκόσμιας αγοράς, το δεύτερο θα ανήκει στην περιπετειώδη κατηγορία, παίρνοντας την μορφή ενός πολυτελούς SUV.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο