Την αποφασιστικότητά του να λύσει το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ,
καθώς έχει ευθύνη έναντι της χώρας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο
της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη
συνάντηση που είχαν το προηγούμενο Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες που
μεταδίδει το ΑΠΕ απόψε -μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση- και ένα 24ωρο
πριν από το συλλαλητήριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρακτορείου, το μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός -σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή με την οποία επικοινώνησε το ΑΠΕ- είναι: «Έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα».

Πρόκειται για τη φράση που διατύπωσε ο κ. Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το ΑΠΕ σημειώνει ότι στην ένσταση που, κατά πληροφορίες, έθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ότι η κυβέρνηση ανέσυρε το ονοματολογικό με μικροπολιτικούς σκοπούς, αποσκοπώντας στη διάσπαση της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας του αντέτεινε ότι «όσο κάθομαι εγώ στην καρέκλα αυτή (σ.σ. του πρωθυπουργού), έχω ευθύνη στη χώρα και στην ιστορία της».

Ταυτοχρόνως, ο κ. Τσίπρας κατέδειξε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη στόχευση, τη δική του και της κυβέρνησης, αναφορικά με τις σχέσεις με την ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι «όσο περνάει από το χέρι μου, θα το λύσω».

Διαβεβαίωσε δε, το συνομιλητή του ότι δεν πήρε τη σχετική πρωτοβουλία επίλυσης του ζητήματος, «ούτε για να διχάσω ούτε για να ενώσω» κάποιους, για να προσθέσει, «πρέπει να το λύσω».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο