Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Μέτωπο του πολιτικού κόσμου κατά της επίθεσης στον Μίκη Θεοδωράκη

Με σφοδρότητα καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση που σημειώθηκε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, το μεσημέρι του Σαββάτου και που επί της ουσίας αποτελεί προσπάθεια τρομοκράτησής του, προκειμένου να μην εκφωνήσει την κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο για την ΠΓΔΜ στο Σύνταγμα την Κυριακή.

Με σφοδρότητα καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση που σημειώθηκε
στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, το μεσημέρι του Σαββάτου και που επί της
ουσίας αποτελεί προσπάθεια τρομοκράτησής του, προκειμένου να μην
εκφωνήσει την κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο για την ΠΓΔΜ στο Σύνταγμα
την Κυριακή.

Την αντίθεσή του σε πρακτικές βανδαλισμού εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος τονίζεται: «Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού όπως τα συνθήματα και οι μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για αντιπολιτευτική σπέκουλα».

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ καταδίκασε τον βανδαλισμό στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη και έκανε λόγο για παρακρατικές μεθόδους που όμως δεν φοβίζουν
τους πολίτες. Παράλληλα, κατέστησε υπεύθυνη την κυβέρνηση για την ασφάλεια των
πολιτών κατά το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Την ενέργεια καταδίκασε και το ΠΑΣΟΚ μέσω του εκπροσώπου του Παύλου Χρηστίδη: «Για πόσο καιρό θα καταδικάζουμε επιθέσεις εναντίον πολιτών και πολιτικών; Πόσο δηλητήριο θα χυθεί ακόμη; Οι Έλληνες πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Δεν χωρούν νέοι διχασμοί».

«Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα […] Η ιστορία του Μίκη Θεοδωράκη δεν μουτζουρώνεται» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση των «γνωστών – αγνώστων» στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη» δήλωσε η Εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Επαναλαμβάνουμε ότι τέτοιες και παρόμοιες ενέργειες, ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσήμου ή προσχημάτων, στρέφονται ευθέως ενάντια στη Δημοκρατία την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε» τονίζει στην δήλωσή της η κ. Παπαδοπούλου, καταλήγοντας ότι «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν πτοούνται από τέτοιου είδους ενέργειες, ούτε επηρεάζονται στην απόφασή τους να εκφραστούν δημοκρατικά και ειρηνικά στο Συλλαλητήριο αύριο στο Σύνταγμα».

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024