Απαντήσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με τους εργαζόμενους για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δίνουν κύκλοι της ΔΕΗ.


H απάντηση αυτή δόθηκε με αφορμή ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ που έκανε λόγο για ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις, με αφορμή προτάσεις της διοίκησης για περικοπές στις αποδοχές.
Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν τα εξής: «Η ΔΕΗ πρότεινε θεσμικά μέτρα υπέρ των εργαζομένων, θεσμικά μέτρα για την βελτίωση των εργασιακών σχέσεων. Σε καμιά περίπτωση δεν έθεσε θέμα μείωσης αποδοχών.

Στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2015 – 2018, με την οποία θεσμοθετήθηκε το τροφείο, ρητώς αναφέρεται ότι η περίοδος χορήγησης του είναι επίσης τριετής και σταματά με την λήξη της ΣΣΕ στις 28 Φεβρουαρίου. Πουθενά δεν υπάρχει καμιά δέσμευση για συνέχιση αυτού του προσωρινού μέτρου.

Καμιά σχέση δεν υπάρχει μεταξύ της αποεπένδυσης στη λιγνιτική παραγωγή με τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας ΣΣΕ

Η ΔΕΗ επιδιώκει την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πριν την λήξη της υφιστάμενης ώστε να μην υπάρχει θεσμικό κενό».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο