Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ανάλυση αγορών: Στη Fed τα βλέμματα των επενδυτών

Ενισχυμένη είναι η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα στη σύσκεψη της Fed.

Ενισχυμένη είναι η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα στη σύσκεψη της Fed.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στο λεκτικό του συνοδευτικού της αποφάσεως κειμένου.

Σύμφωνα με την προθεσμιακή αγορά χρήματος, η τεκμαρτή πιθανότητα αυξήσεως του επιτοκίου αναφοράς της Fed στη σύσκεψη του Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στο 90% περίπου από 69% που ήταν στο τέλος του 2017. Στην ετήσια ομιλία του στο Κογκρέσο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε να καταρτιστεί νομοσχέδιο, το οποίο θα προβλέπει δαπάνη ύψους τουλάχιστον $1,5 τρισ. για έργα υποδομών.

Στις ΗΠΑ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης (Conference Board) ενισχύθηκε στις 125,4 μονάδες (εκτίμηση: 123, Δεκέμβριος: 123,1, μέσος όρος δώδεκα μηνών: 121,6). Ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P CaseShiller κατέγραψε σε ετήσια βάση το Νοέμβριο ενίσχυση κατά 6,4% (εκτίμηση: 6,3%), η οποία ήταν η ισχυρότερη από τον Ιούλιο του 2014.

Στην Ευρωζώνη ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης εμφάνισε τον Ιανουάριο μη αναμενόμενη υποχώρηση στις 114,7 μονάδες (εκτίμηση: 116,2, Δεκέμβριος: 115,3), ωστόσο παρέμεινε υψηλότερα του μέσου όρου δώδεκα μηνών (111,3). Σύμφωνα με την αρχική μέτρηση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε σε τριμηνιαία βάση στο δ’ τρίμηνο κατά 0,6% (γ’ τρίμηνο: 0,7%) και σε ετήσια βάση καταγράφηκε αύξηση κατά 2,7% (γ’ τρίμηνο: 2,8%), όπως αναμενόταν.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη ενισχύθηκε τον Ιανουάριο στο υψηλότερο επίπεδο (1,3, Δεκέμβριος: 0,5) από το 2000. Στην Κίνα ο επίσημος δείκτης μεταποίησης PMI υποχώρησε τον Ιανουάριο σε χαμηλό (51,3) από το Μάιο, ωστόσο εξακολουθεί να καταδεικνύει ανάπτυξη του τομέα. Ο δείκτης υπηρεσιών PMI Κίνας ενισχύθηκε τον Ιανουάριο σε υψηλό (55,3, Δεκέμβριος: 55) από το Σεπτέμβριο.

Στην Ευρωζώνη αναμένονται το ποσοστό ανεργίας Δεκεμβρίου και η εκτίμηση (Eurostat) πληθωρισμού Ιανουαρίου. Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται οι νέες θέσεις εργασίας ιδιωτικού τομέα (εκτίμηση ADP) Ιανουαρίου. Ολοκληρώνεται η σύσκεψη της Fed.

Διαβάστε επίσης:


in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024