Με απώλειες ξεκίνησε την Τρίτη η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το
οποίο δέχεται τις πιέσεις της πλειονότητας των τίτλων, αλλά και των
χαρτοφυλακίων που προχωρούν σε εξασφάλιση των κερδών των προηγούμενων
ημερών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 883,06 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,39%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,41%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,22%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων (+0,94%) και της Τέρνα Ενεργειακή (+0,20%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του Σαράντη (-1,32%) και της Πειραιώς (-1,30%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες Τεχνολογίας (+0,32%) και Πρώτων Υλών (+0,01%). Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,01%) και Τηλεπικοινωνιών (-0,95%). Ανοδικά κινούνται 12 μετοχές, πτωτικά 39 και 14 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Περσεύς +10%, Σπύρου +8,97% και Κέκροψ +5,30%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κρέτα Φαρμ -3,63%, Κανάκης -3,57% και Ιντρακατ -3,52%.

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης, με τους κλάδους εξόρυξης και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να υφίστανται τις μεγαλύτερες απώλειες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,6% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Η υποχώρηση των ευρωπαϊκών μετοχών ακολούθησε τις πτωτικές συνεδριάσεις στην Ασία και τη Wall Street, εν μέρει λόγω της υποχώρησης των μετοχών της Apple.

Οι μετοχές πρώτων υλών σημείωσαν βουτιά 1,4% καθώς μειώθηκαν οι τιμές των μετάλλων λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου. Η Anglo American ήταν μεταξύ των μετοχών με τις χειρότερες επιδόσεις.

Οι τράπεζες ING και HSBC και οι ασφαλιστικές AXA και Prudential ήταν αυτές με τις μεγαλύτερες απώλειες στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης σημείωσε πτώση 0,8% ενώ οι μετοχές των εταιριών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών υποχώρησαν νωρίτερα κατά 0,7%.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ