Εν όψει της επίσημης πρεμιέρας της νέας γενιάς της A-Class, η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser video και μερικές ακόμα εικόνες οι οποίες αποκαλύπτουν ορισμένες ακόμα πτυχές του μοντέλου το οποίο θα παρουσιαστεί στο τέλος της εβδομάδας στο Άμστερνταμ.

Ανεξαρτήτως των όσων αποκαλύπτει τo νέο teaser video, όπως έχει ήδη αποκαλύψει η Mercedes-Benz, η A-Class θα επωφεληθεί από το νέο interface της φίρμας, MBUX, το οποίο συνδυάζεται με ένα δίδυμο οθονών 10,25 ιντσών που μεταβάλλουν ριζικά και επί το τεχνολογικότερο τη σχεδίαση του εσωτερικού, αλλά και πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες που προσφέρονται στον οδηγό από το infotainment με την συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης.

Πλην της τεχνολογικής ενσυνειδητότητας σε επίπεδο infotainment, όπως είναι ήδη γνωστό η A-Class θα έχει ως αφετηρία μια εξελιγμένη αρχιτεκτονική η οποία ονομάζεται MFA2 και αναμένεται να εξασφαλίσει περισσότερη ευρυχωρία στο θάλαμο επιβατών αλλά και πρακτικότητα με την αύξηση του όγκου του χώρου αποσκευών. Παράλληλα, όπως προκύπτει από την νέα της εμφάνιση η νέα A-Class θα διαθέτει μια πλήρους έκτασης ηλιοροφή.

Παράλληλα με τις βελτιώσεις σε κάθε επίπεδο η A-Class αναμένεται να προσφέρει περισσότερες επιλογές από ποτέ τόσο σε επίπεδο αμαξωμάτων όσο και εκδόσεων κινητήρα καθώς η νέα «μικρή» Mercedes-Benz θα συμπεριλάβει μια τετράθυρη έκδοση.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η νέα A-Class θα προσφέρεται σε έντεκα εκδόσεις ισχύος, έχοντας ως αφετηρία ένα νέο τετρακύλινδρο σύνολο βενζίνης χωρητικότητας 1,3 λίτρων δια χειρός Renault, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Την γκάμα θα συμπληρώσουν diesel χαμηλού κυβισμού επίσης γαλλικής προέλευσης, ενώ το παζλ θα ολοκληρωθεί με μηχανικά σύνολα 2,0 λίτρων της Mercedes-Benz. Παράλληλα, όπως έχει ήδη επιβεβαιωθεί η νέα A-Class θα περιλάβει στις εκδόσεις της και μια plug-in υβριδική έκδοση.

Στον «αντίποδα» της γκάμας και αναφορικά με τις ισχυρότερες εκδόσεις αξίζει να σημειωθεί θα υπάρξει και μια δεύτερη έκδοση AMG με τα διακριτικά Α 35 και ισχύ 300 ίππων η οποία θα αναλάβει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των «απλών» εκδόσεων και της κορυφαίας Α 45 AMG η οποία θα επιστρέψει ακόμα ισχυρότερη.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας