Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Να σταματήσουν οι εξαγωγές όπλων στην Τουρκία»

«Να σταματήσουν οι εξαγωγές όπλων στην Τουρκία»

Η πρώην βουλευτής του SPD Λάλε Άκγκιν επικρίνει την γερμανική πολιτική εξαγωγών όπλων στην Τουρκία που συνυπογράφουν και σοσιαλδημοκράτες υπουργοί. Ζητά μάλιστα από τη επόμενη κυβέρνηση να σταματήσει τις εξαγωγές.

Περίπου 20.000 Κούρδοι συμμετείχαν χθες στην Κολωνία σε διαδήλωση κατά των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην βόρεια Συρία. Η αστυνομία ωστόσο προχώρησε στη διάλυση της πορείας επειδή οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες του απαγορευμένου, στη Γερμανία, κουρδικού εργατικού κόμματος PKK, αλλά και φωτογραφίες του ιστορικού κούρδου ηγέτη Αμπτουλάχ Οτσαλάν.

Με αφορμή τη μαζική διαδήλωση στην Κολωνία η πρώην βουλευτής των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Λάλε Άκγκιν διαπιστώνει σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό DLF ότι εδώ και 35 χρόνια λαμβάνει χώρα στη Γερμανία μια αντιπαράθεση Κούρδων και Τούρκων:

«Το γερμανικό κράτος στρέφει συχνά το βλέμμα από την άλλη και παρεμβαίνει στην καλύτερη περίπτωση μόνο επιφανειακά. Εδώ και 35 χρόνια δηλαδή δεν κατάφερε να πείσει Τούρκους και Κούρδους ότι η αντιπαράθεση αυτή δεν έχει θέση στη Γερμανία, αλλά στην Τουρκία, όπου και πρέπει να επιλυθεί».

«Το SPD έκανε σωρεία λαθών στις πωλήσεις όπλων»

Η τουρκικής καταγωγής πολιτικός θεωρεί ότι η Γερμανία θα έπρεπε να είχε υιοθετήσει πιο σκληρή στάση έναντι της Άγκυρας, ιδίως τα τελευταία χρόνια από τότε που ο Ταγίπ Ερντογάν άρχισε να μετατρέπεται σιγά σιγά σε δικτάτορα, τονίζει η Λάλε Άκγκιν , η οποία αναφέρεται και στο κρίσιμο ζήτημα των γερμανικών πωλήσεων όπλων στην Τουρκία. Παραδέχεται μάλιστα ότι οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν κάνει πολλά λάθη στην γερμανική πολιτική εξαγωγών όπλων στην Τουρκία:

«Ίσως πολλά από αυτά που βιώνουμε σήμερα να μην συνέβαιναν αν το Βερολίνο είχε καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέψει επιθέσεις με γερμανικά τανκς σε βάρος Κούρδων στη βόρεια Συρία . Έτσι το ζήτημα απασχολεί πλέον και την γερμανική εσωτερική πολιτική. Αν θέλουμε να λύσουμε το ζήτημα που προκύπτει στη Γερμανία θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το Βερολίνο δεν μπορεί να παίρνει το μέρος ενός δικτάτορα που επιτίθεται σε ανθρώπους των οποίων συγγενείς ζουν στην χώρα μας. Και για αυτό το λόγο εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις διαβουλεύσεις των τριών κομμάτων στο Βερολίνο, να σταματήσει τις εξαγωγές όπλων σε αυτή την τουρκική κυβέρνηση».

DLF / Στέφανος Γεωργακόπουλος



Deutsche Welle

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024