Γκουτέρες: Κινδυνεύουμε όποτε εγκαταλείπονται οι αξίες της ανθρωπότητας
«Όποτε και όπου οι αξίες της ανθρωπότητας εγκαταλείπονται, όλοι κινδυνεύουμε», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (27/1/2018).
«Όποτε και όπου οι αξίες της ανθρωπότητας εγκαταλείπονται, όλοι κινδυνεύουμε», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (27/1/2018).
«Σήμερα θυμόμαστε τα έξι εκατομμύρια των Εβραίων -ανδρών, γυναικών και παιδιών- που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Αμέτρητοι άλλοι έχασαν επίσης τη ζωή τους, καθώς η αγριότητα έπληξε τον κόσμο» αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Γκουτέρες, ο οποίος παρατηρεί ότι «ακόμα σήμερα, δεκαετίες μετά από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, βλέπουμε την ανθεκτικότητα του αντισημιτισμού και μια αύξηση άλλων μορφών προκατάληψης. Οι νεοναζί και οι ομάδες λευκής υπεροχής είναι ανάμεσα σε αυτούς που ιδίως διαδίδουν το ακραίο μίσος. Πολύ συχνά, άθλιες απόψεις μετακινούνται από το περιθώριο στο κύριο ρεύμα των κοινωνιών και της πολιτικής».
Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη «να σταθούμε μαζί απέναντι στην αποδοχή του μίσους ως κάτι κανονικό», καθώς, «όποτε και όπου οι αξίες της ανθρωπότητας εγκαταλείπονται, όλοι κινδυνεύουμε». Όλοι μας, προσθέτει, «έχουμε την ευθύνη να αντισταθούμε -γρήγορα, με σαφήνεια και αποφασιστικότητα- στο ρατσισμό και τη βία».
Τέλος, επισημαίνει ότι «μέσω της εκπαίδευσης και της κατανόησης μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον αξιοπρέπειας, ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειρηνικής συνύπαρξης για όλους».
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Αυξάνεται ο απολογισμός του καύσωνα στην Ευρώπη – Τουλάχιστον 10.000 νεκροί σε πέντε χώρες
- Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησε η πρακτική εκπαίδευση των Δημοτικών Αστυνομικών
- Συντάξεις χηρείας: Οι τέσσερις ανεπάρκειες στην προωθούμενη ρύθμιση
- Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε Γοργοπόταμο και Ξηριά του Δήμου Λαμιέων
- Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στη Βάγια Νέστορα – Δείτε εικόνες και βίντεο
- Αυτό είναι το deal του Ολυμπιακού με τον Μοντέρο
- Οι μισοί ασθενείς δεν παίρνουν τα φάρμακα τους – Ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο
- Βραβεία Emmy: Ποιες θα είναι οι υποψηφιότητες για το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442