Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΝΑΤΟ: Η Τουρκία έχει δικαίωμα να αμύνεται

ΝΑΤΟ: Η Τουρκία έχει δικαίωμα να αμύνεται

«Όλες οι χώρες έχουν δικαίωμα να αμύνονται αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με αναλογικό και μετρημένο τρόπο» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Το ΝΑΤΟ θεωρεί ότι η Τουρκία έχει «το δικαίωμα να αμύνεται αλλά με αναλογικό και μετρημένο τρόπο», σχολίασε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη βόρεια Συρία, εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων τους οποίους η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκράτες».

«Η Τουρκία είναι μια από τις χώρες του ΝΑΤΟ που έχει υποφέρει περισσότερο από την τρομοκρατία. Όλες οι χώρες έχουν δικαίωμα να αμύνονται αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με αναλογικό και μετρημένο τρόπο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα «ενημέρωσε αυτήν την εβδομάδα τους συμμάχους της για την επιχείρηση στη βόρεια Συρία».

Μέχρι σήμερα ο Στόλτενμπεργκ δεν είχε αντιδράσει στην αεροπορική και χερσαία επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας στον θύλακα του Αφρίν, την ώρα που Ουάσινγκτον, Παρίσι και Βερολίνο έχουν ήδη απευθύνει έκκληση για αποκλιμάκωση.

Ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας διευκρίνισε ότι είναι σε επαφή με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο οποίος ζήτησε σήμερα να «συζητηθεί» αυτή η επιχείρηση μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024