Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεύγει η Βελκουλέσκου από την Ελλάδα - Βρέθηκε ο αντικαταστάτης

Φεύγει η Βελκουλέσκου από την Ελλάδα – Βρέθηκε ο αντικαταστάτης

Ο Πίτερ Ντόλμαν αντικαθιστά την Ντέλια Βελκουλέσκου στη θέση του επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Ο Πίτερ Ντόλμαν μέχρι πέρυσι ήταν επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στη Λευκορωσία, ενώ είχε εργαστεί στο παρελθόν και στα προγράμματα του Ταμείου σε Ιρλανδία, Ρωσία και Ουκρανία. Η κα Βελκουλέσκου φέρεται να είχε ζητήσει την αντικατάστασή της στο ελληνικό πρόγραμμα από το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Πίτερ Ντόλμαν αντικαθιστά την Ντέλια Βελκουλέσκου στη θέση του επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Ο Πίτερ Ντόλμαν μέχρι πέρυσι ήταν επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στηΛευκορωσία, ενώ είχε εργαστεί στο παρελθόν και στα προγράμματα του Ταμείου σε Ιρλανδία, Ρωσία και Ουκρανία.

Η κα Βελκουλέσκου φέρεται να είχε ζητήσειτην αντικατάστασή τηςστο ελληνικό πρόγραμμα από το περασμένο καλοκαίρι.

Η οικονομολόγος του Ταμείου, 43 ετών σήμερα, είναι απόφοιτος του Λυκείου «Γκέοργκε Λαζάρ». Το 1992, τρία χρόνια μετά την εκτέλεση του δικτάτορα, μετανάστευσε στις ΗΠΑ όπου σπούδασε Οικονομικά με υποτροφία προτού ενταχθεί στο δυναμικό του ΔΝΤ.

Η Βελκουλέσκου ήρθε στην Αθήνα με πολύ κακές συστάσεις από την Κύπρο, όπου είχε προκαλέσει ουκ ολίγες φορές την έκρηξη του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και υπουργών της κυβέρνησης. Βρέθηκε εκεί το 2013 εν μέσω κρίσης και κουρέματος καταθέσεων. Οι απαιτήσεις της για τις τράπεζες σε μια σύσκεψη που έγινε τον Μάρτιο του 2013 στο Προεδρικό Μέγαρο οδήγησαν εκτός ορίων τον κ. Αναστασιάδη. «Δεν σε αντέχω, δεν μπορώ να διαπραγματευτώ άλλο μαζί σου», φέρεται να της είπε οργισμένος πετώντας κάτω με δύναμη μια καρέκλα.

Στην Αθήνα, πέραν των σκληρών θέσεων που είχε πάντα, θα μείνει στην ιστορία και η υπόθεση της υποκλοπής τηλεφωνήματος που είχε η Βελκουλέσκου με τον Π.Τόμσεν.

in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024