Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυξήθηκαν οι καταθέσεις των νοικοκυριών τον Δεκέμβριο

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις των νοικοκυριών τον Δεκέμβριο

Ενισχυμένες εμφανίζονται οι καταθέσεις των νοικοκυριών τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Αντίθετα οριακή μείωση καταγράφουν αυτές των επιχειρήσεων, ενώ 3,275 δισ. ευρώ λιγότερες ήταν αυτές της γενικής κυβέρνησης.

Ενισχυμένες εμφανίζονται οι καταθέσεις των νοικοκυριών τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Αντίθετα οριακή μείωση καταγράφουν αυτές των επιχειρήσεων, ενώ 3,275 δισ. ευρώ λιγότερες ήταν αυτές της γενικής κυβέρνησης.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της ΤτΕ, σύμφωνα με τα οποία μείωση κατά 3.275 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Δεκέμβριο του 2017, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι αύξησης κατά 1.487 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 1,6% από 31,2% τον προηγούμενο μήνα.

Αύξηση κατά 2.540 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Δεκέμβριο του 2017, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι αύξησης κατά 273 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 4,7% από 4,8% τον προηγούμενο μήνα.

Καταθέσεις από επιχειρήσεις

Μείωση κατά 95 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Δεκέμβριο του 2017, οι συνολικές καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 206 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής τους διαμορφώθηκε στο 10,0% από 12,5% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 473 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 173 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκαν κατά 568 εκατ. ευρώ, το Δεκέμβριο του 2017, έναντι αύξησης κατά 33 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Καταθέσεις από νοικοκυριά και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα

Αύξηση κατά 2.635 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Δεκέμβριο του 2017, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι αύξησης κατά 67 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 3,6% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα.

Οι χορηγήσεις

Το Δεκέμβριο του 2017, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της οικονομίας διαμορφώθηκε στο -1,6%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 492 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 218 εκατ. ευρώ τον
προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τη γενική κυβέρνηση, το Δεκέμβριο του 2017, ήταν θετική κατά 183 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 251 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε στο -6,5% από -5,1% τον προηγούμενο μήνα.

Το Δεκέμβριο του 2017, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέαδιαμορφώθηκε στο -0,9%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 309 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 33 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, το Δεκέμβριο του 2017, ήταν θετική κατά 481 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 196 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 0,4% από 0,2% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε 0,3% από 0,0% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 245 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 275 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο 1,5% από 2,0% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 236 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 80 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων

Το Δεκέμβριο του 2017, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες,αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 22 εκατ. ευρώ, ίση με τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους διαμορφώθηκε στο -0,2% από -0,1% τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση των ιδιωτών και ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων

Αρνητική κατά 151 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, το Δεκέμβριο του 2017, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 140 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους διαμορφώθηκε στο -2,3% από -2,2% τον προηγούμενο μήνα.

in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024