Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρόεδρος του ΕΛΚ «αδειάζει» τη ΝΔ για την ΠΓΔΜ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρόεδρος του ΕΛΚ «αδειάζει» τη ΝΔ για την ΠΓΔΜ

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντόλ, ο οποίος μίλησε για παράθυρο ευκαιρίας στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δήλωση του προέδρου του
Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντόλ, ο οποίος μίλησε για παράθυρο
ευκαιρίας στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

«Η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ, σχετικά με τη διαδικασία επίλυσης του ζητήματος που αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί κόλαφο για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι μέλος του ΕΛΚ, αλλά και για τον ίδιο τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο ηγέτης του ΕΛΚ δήλωσε στην ιστοσελίδα Εuractiv πως ευελπιστεί «ότι θα βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση και χαιρετίζουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα», τονίζει η Κουμουνδούρου και προσθέτει «η δήλωση αυτή αδειάζει πανηγυρικά την τυχοδιωκτική τακτική του Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος, στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, υιοθέτησε τη ρητορική της λαϊκιστικής άκρας δεξιάς, με μοναδικό σκοπό την επιδίωξη μικροκομματικού οφέλους».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει «η εξέλιξη αυτή οδηγεί τον Κυρ. Μητσοτάκη στην απομόνωση στην Ευρώπη. Ο τυχοδιωκτισμός και η μικροπολιτική, άλλωστε, δεν υπήρξαν ποτέ καλοί σύμβουλοι».

Τις απόψεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χαιρέτισε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Με ανάρτησή του στο Twitter, επισημαίνει:«Μετά τον Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη και ο επικεφαλής του ΕΛΚ απορρίπτει τον εθνολαϊκισμό και τον καιροσκοπισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη. To Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αδειάζει τη ΝΔ για το Μακεδονικό», υποστηρίζει ο κ. Παπαδημούλης.

«Παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ονοματολογικού»

Ο ηγέτης του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Ζοζέφ Ντολ χαιρέτισε το «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση του θέματος της ονομασίας μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι ελπίζει σε «συγκεκριμένα» αποτελέσματα, σύμφωνα με το Euractiv.

«Ελπίζω ότι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση θα βρεθεί και καλωσορίζουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα», δήλωσε αποκλειστικά στο Euractiv ο Ντολ.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024