Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Νεφελούδη με τους πρώην απολυμένους της Β.Φ.Λ. στην Καβάλα

Συνάντηση Νεφελούδη με τους πρώην απολυμένους της Β.Φ.Λ. στην Καβάλα

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη οι εργαζόμενοι - πρώην απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Με παρατεταμένα χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη οι εργαζόμενοι – πρώην απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (Β.Φ.Λ.) στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας, αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή του ιδίου στην οριστική επίλυση του προβλήματός τους, που ανέκυψε πριν από 18 μήνες με τις άδικες απολύσεις σε βάρος τους από τη διοίκηση της εταιρείας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Β.Φ.Λ. Νίκος Βογιατζίδης έπλεξε το εγκώμιο του κ. Νεφελούδη υπογραμμίζοντάς ότι είναι ο εγγυητής των όσων συμφωνήθηκαν στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας στις 22 Δεκεμβρίου 2017, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για τη δικαίωση των 180 απολυμένων εργαζομένων και την επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας τους.

Ο κ. Βογιατζίδης εξέφρασε το παράπονο ότι οι τοπικοί φορείς της Καβάλας δεν στάθηκαν εξ αρχής και όσο έπρεπε στο πλευρό των απολυμένων «δεν στάθηκαν απέναντι σε αυτή την κατάφορη αδικία, όπως στάθηκαν οι βουλευτές απέναντι στην κυβέρνηση πιέζοντας συνεχώς, όπως στάθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο περιφερειακό συνέδριο της Κομοτηνής στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στήριξης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Νεφελούδης μίλησε από καρδιάς. Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρά, παρουσία πλήθος κόσμου απευθυνόμενος προς τους επαναπροσληφθέντες εργαζομένους τη Β.Φ.Λ. τόνισε ότι «μέσα από τη γνωριμία μαζί σας έμαθα τι σημαίνει συνεργασία, πάθος, αγωνιστικότητα, συνδικαλισμός. Σε σας και μόνο οφείλεται η δικαίωση του αγώνα σας».

Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά «πότε μας φτύνατε και πότε μας εκτιμούσατε, δικαιολογημένα όλα τα συναισθήματά σας γιατί έτσι μας πείσατε για το δίκαιο των αιτημάτων σας. Ο αγώνας που κάνατε είναι σημαντικός, νομίζω πως δεν έχω δει αντίστοιχο παράδειγμα απόλυτης δικαίωσης συνδικαλιστικού κινήματος». Αναφέρθηκε στη δυνατή σχέση που αναπτύχθηκε όλους αυτούς τους 18 μήνες ανάμεσα στον ίδιο και τους εργαζόμενους, στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν αλλά και τα διλήμματα που υπήρχαν σε πολλά επίπεδα.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας ανάφερε ότι είναι σημαντικό να τονιστεί πως οι εργαζόμενοι απολύθηκαν από το εργοστάσιο με ταυτόχρονη υποβολή μηνύσεων χωρίς και δικαιούνται επιδόματα και αποζημιώσεις για να συμπληρώσει «ήσασταν στον Καιάδα και αναστηθήκατε».

Αναφερόμενος στον αγώνα που έδωσαν υπογράμμισε ότι οι απολυμένοι που βρίσκονταν έξω από το εργοστάσιο διαμαρτύρονταν και πάλευαν για την αξιοπιστία και των μέσα, όσων δέχθηκαν τους όρους της εργοδοσίας, σημειώνοντας ότι στόχος πρέπει να είναι η εργασιακή κανονικότητα για όλους.

Ο κ. Νεφελούδης επισήμανε ακόμα ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα ώστε η Β.Φ.Λ. η μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας να λειτουργήσει ορθολογιστικά, σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η εξυγίανση της επιχείρησης σημειώνοντας «η βιομηχανία έχει πολλά και μεγάλα χρέη, οπότε ρέπει να εξυγιανθεί για να έχει ασφαλείς θέσεις εργασίας και για να στηρίζει την ελληνική οικονομία».

Στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας όπου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Ανδρέας Νεφελούδης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους κι άλλων συνδικαλιστικών σωματείων της Καβάλας με τους οποίους συζήτησε όλα τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ανά κλάδο.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024