Η αποκάλυψη ότι ο σκοπιανοφάγος στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος είχε τιμηθεί στο δημαρχείο Σφακίων από τον τότε δήμαρχο (και οπαδό του θρυλικού αντιμνημονιακού Καζάκη), νυν αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, εξηγεί πάρα πολλά και για την τυχοδιωκτική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και για τη συνέπειά τους.

Χρειάζεται μόνο να ξέρουμε ότι τον Ιανουάριο του 2013, όταν έγινε αυτή η συνάντηση, ο Φραγκούλης Φράγκος είχε καταθέσει υπέρ ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού που, στη διάρκεια επίσημης παρέλασης για την 25η Μαρτίου όσο εκείνος ήταν αρχηγός ΓΕΣ, είχαν ψάλει συνθήματα τύπου: «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ» και «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ’ απ’ αυτούς». Ο Φραγκούλης Φράγκος δεν ήταν μια τυχαία περίπτωση, ο Πολάκης ήξερε ποιον τιμούσε.

Γιατί έχει σημασία αυτό το περιστατικό; Επειδή αποδεικνύει ότι στην περιοχή του κυνισμού, οι προσωπικές και κομματικές ιδιοτέλειες θεωρούνται σημαντικότερες για τους ιδιοτελείς από την προσέγγιση και τη λύση πραγματικών προβλημάτων.

Κι ότι ο συγκεκριμένος υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με τον βίαιο λόγο και τις σκοτεινές πρακτικές, δεν έχει καν την εξυπνάδα να κρύψει τον καιροσκοπισμό του. Τον αποκαλύπτει, αντίθετα, η δημόσια παρουσία του: ο δήθεν ιδεολόγος αριστερός είναι ένας ευνοημένος της συγκυρίας, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει αποδείξει τις συγγένειες με φαινομενικά αντίπαλες σήμερα παρατάξεις.

Συγγένειες ιδεολογικές. Αλλά, κυρίως, συγγένειες πολιτισμικές.

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας