Αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν στην επίθεση της Καμπούλ
Αμερικανοί πολίτες είναι ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης που πραγματοποίησαν το σαββατοκύριακο οι Ταλιμπάν εναντίον του ξενοδοχείου Intercontinental στην Καμπούλ, ανακοίνωσε την Τρίτη αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Αμερικανοί πολίτες είναι ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης που πραγματοποίησαν το σαββατοκύριακο οι Ταλιμπάν εναντίον του ξενοδοχείου Intercontinental στην Καμπούλ, ανακοίνωσε την Τρίτη αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Δυστυχώς μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν Αμερικανοί ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες» της επίθεσης αυτής, η οποία σημειώθηκε στην αφγανική πρωτεύουσα, δήλωσε ο αξιωματούχος χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο απολογισμό.
Περισσότεροι από είκοσι άνθρωποι, από τους οποίους 14 ξένοι, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με έναν αμφιλεγόμενο επίσημο απολογισμό, κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από ομάδα έξι Ταλιμπάν, οι οποίοι σκοτώθηκαν επίσης.
Μεταξύ των ξένων που έπεσαν νεκροί περιλαμβάνονται προς το παρόν επτά Ουκρανοί και δύο Βενεζουελανοί που εργάζονταν για την ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Kam Air, καθώς και ένας πολίτης του Καζακστάν και ένας γερμανός υπήκοος.
Η επίθεση εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν τους πελάτες μέσα στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου, πριν εισβάλουν σε δωμάτια για να συλλάβουν ομήρους, μερικούς από τους οποίους πυροβολούσαν επιτόπου ή αποκεφάλιζαν.
Προκάλεσαν επίσης πυρκαγιά στον τέταρτο όροφο, η οποία έκαιγε για το μεγαλύτερο μέρος της νύκτας. Μερικοί από τους πελάτες κατάφεραν να διαφύγουν από το κτίριο πηδώντας από τα παράθυρα των δωματίων τους.
Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ ανέλαβε την ευθύνη για την επιχείρηση με μήνυμά του στο οποίο υποστήριζε πως το πολυτελές ξενοδοχείο ήταν «γεμάτο εισβολείς, αμερικανούς και άλλων εθνικοτήτων».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ρωσία: Τουλάχιστον ένας νεκρός στο Ροστόφ από ουκρανική επίθεση – Πυρκαγιά σε πλοίο στην Αζοφική θάλασσα
- Τραγωδία στο Περού: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 60 τραυματίες σε συγκέντρωση οπαδών της Αλιάντζα Λίμα (vids)
- Μετρό: Προς τον Σταθμό Δικαστήρια ο «μετροπόντικας» της γραμμής 4 – Πέρασε την Κυψέλη
- Πολιτικός σεισμός μετά τις νέες δικογραφίες για ΟΠΕΚΕΠΕ – «Πυρά» της αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης
- Ειδική έρευνα από το ΝΒΑ για τον Αντετοκούνμπο και τη μη συμμετοχή του στους αγώνες των Μπακς
- Η Ένωση Εισαγγελέων καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου
- Τι είναι η σεισμική τράπεζα που θα εγκατασταθεί στη Σαντορίνη
- OnlyFans: Τι θα κάνει μια φιλάνθρωπος μητέρα τεσσάρων παιδιών με την «πορνομηχανή» των 7 δισ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442