Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γ. Παπανδρέου: Σωστή η ελληνική θέση στο Βουκουρέστι για την ΠΓΔΜ

Γ. Παπανδρέου: Σωστή η ελληνική θέση στο Βουκουρέστι για την ΠΓΔΜ

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι «οι χειρισμοί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το 2008 στο Βουκουρέστι ήταν οι ενδεδειγμένοι καθώς υπήρξε συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση για τη διαμόρφωση της εθνικής θέσης».

Τους χειρισμούς της Νέας Δημοκρατίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι ήταν οι ενδεδειγμένοι.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, την περίοδο εκείνη υπήρξε συνεργασία ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για τη διαμόρφωση ενιαίας εθνικής θέσης για «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση».

Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε πως «δεν γίνεται εξωτερική πολιτική χωρίς σχέδιο και γνώση, ενταγμένη στην άσκηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».

Επίσης, τόνισε ότι στο Βουκουρέστι δεν μπήκε βέτο γιατί δεν έγινε ψηφοφορία, ενώ χαρακτήρισε την ελληνική στάση ως «παράδειγμα σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης όταν τα συμφέροντα της πατρίδας και τα εθνικά θέματα δοκιμάζονται».

Τέλος, αναφερόμενος στα συλλαλητήρια υπογράμμισε ότι «δεν προσέφεραν το 1992 ούτε προσφέρουν σήμερα, ενώ πολλοί έκαναν καριέρα με αυτά».

in.gr

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024