«Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, η έκφραση του δημόσιου αισθήματος των πολιτών είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα μας» σημειώνει σε δηλώσεις της η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, υποστηρίζοντας ότι «ορθά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για κατά συνείδηση συμμετοχή στο συλλαλητήριο».
  
Ωστόσο, επισημαίνει ότι «πρέπει αν είμαστε προσεκτικοί, σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία, να μην δημιουργούμε κλίμα έντασης και κοινωνικής πόλωσης».
  
Σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Κεφαλογιάννη ερωτηθείσα εάν είναι αισιόδοξη για την επίλυση του προβλήματος σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, μετά και τις προστάσεις Νίμιτς, σημειώνει ότι «μία συζήτηση, γύρω από υποθετικά ονόματα, χωρίς την πλήρη εικόνα των διαπραγματεύσεων δεν δείχνει καμία σοβαρότητα» και αναφορικά με τη στάση της ΝΔ -εάν εμμένει στη θέση του διατύπωσε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι ή εάν ο διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν από μηδενικής βάσης- η κ. Κεφαλογιάννη δηλώνει πως «στην προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων πρέπει να υπάρχει συνέχεια και σταθερότητα απόψεων».

Πέραν τούτων, η κ. Κεφαλογιάννη υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει, άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση να ενημερώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για τις εξελίξεις που υπάρχουν».

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση ψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο προσέθεσε στο δυναμικό της μία ακόμη βουλευτή, η κ. Κεφαλογιάννη εκτιμά ότι «η κυβέρνηση ειδικεύεται σε κινήσεις εντυπωσιασμού, που όμως, δεν έχουν ουσία».

Κατά τα λοιπά η κ. Κεφαλογιάννη διαφωνεί με την κυβέρνηση ότι «η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα» γιατί, όπως λέει, «διαλύεται η μεσαία τάξη από την υπερφορολογία».

Τέλος, η Όλγα Κεφαλογιάννη στην συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρεται και στην εκδήλωση της Δευτέρας, με τη συμπλήρωση 6 χρόνων απουσίας του πατέρας της, Γιάννη Κεφαλογιάννη -ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας-, λέγοντας ότι ο «Γιάννης Κεφαλογιάννης πίστευε στην εθνική συμφιλίωση, οραματίστηκε ένα αληθινό κράτος πρόνοιας και φροντίδας και αγωνίστηκε για τη διαφάνεια στην πολιτική».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο