Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Θεία λειτουργία για το Σκοπιανό θα τελέσει ο Άνθιμος

Θεία λειτουργία για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα τελέσει την προσεχή Κυριακή 21 Ιανουαρίου - ημέρα κατά την οποία έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης- στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Με επιστολή του στην Ιεραρχία, ο σεβασμιότατος προσκαλεί όλους τους μητροπολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή.

Θεία λειτουργία για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα τελέσει την προσεχή Κυριακή 21 Ιανουαρίου – ημέρα κατά την οποία έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης- στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Με επιστολή του στην Ιεραρχία, ο σεβασμιότατος προσκαλεί όλους τους μητροπολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή.

«Προσκαλούμε και παρακαλούμε τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό της Θεσσαλονίκης σε πανστρατιά προσευχής προς τον Δωρεοδότη άγιο Θεό με κύριο αίτημα, πρώτον να διατηρηθή για πάντα η μεγάλη δωρεά της Ειρήνης στην πατρίδα μας και στην περιοχή μας και δεύτερον να αποδοθή στην Ελλάδα μας η Δικαιοσύνη, σχετικά με το όνομα της ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας» αναφέρεται σε φυλλάδιο που διανεμήθηκε στους πιστούς, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας voria.gr.

Όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη, «ουδείς μπορεί να σφετερισθή το όνομα της Μακεδονίας που είναι μια και μόνη και είναι Ελληνική. Το κράτος των Σκοπίων, που είναι ευεργετημένο πολλαπλώς από την Πατρίδα μας την Ελλάδα, να φωτισθή ως προς την βούληση της πολιτικής ηγεσίας του και των ανά τον κόσμον προπαγανδιστών του, ώστε να εγκαταλείψει την παραχάραξη της ιστορίας και τις περιπλοκές των ευφάνταστων μύθων, σχετικά με την κλοπή και την ιδιοποίηση του ονόματος Μακεδονία».

Σημειώνεται πως συλλαλητήριο την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και στο Αίγιο μετά από πρόταση και πρωτοβουλία του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου. Χθες, Τετάρτη, δεκάδες ιερείς της μητρόπολης πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ζητώντας να μην συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία στο όνομα της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα filodimos.gr, oι ιερείς μετά από πρωτοβουλία του μητροπολίτη Αμβρόσιου, έκαναν πορεία στην οδό Μητροπόλεως στο Αίγιο κρατώντας πανό που έγραφαν «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Στη διάρκεια της πορείας, οι καμπάνες των ιερών ναών χτυπούσαν χαρμόσυνα στέλνοντας – σύμφωνα με τους ιερείς – το μήνυμα για την αντίθεση της Εκκλησίας στο να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στο νέο όνομα της ΠΓΔΜ.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024