Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΕΘΕΑ: Πρόγραμμα πρόληψης χρήση ουσιών στην Καισαριανή

ΚΕΘΕΑ: Πρόγραμμα πρόληψης χρήση ουσιών στην Καισαριανή

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης ουσιών που θα εφαρμοστεί την τριετία 2018-2020 στο σύνολο του Δήμου Καισαριανής παρουσίασαν σήμερα η δημοτική αρχή και το ΚΕΘΕΑ.

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης ουσιών που θα εφαρμοστεί την τριετία 2018-2020 στο σύνολο του Δήμου Καισαριανής παρουσίασαν σήμερα η δημοτική αρχή και το ΚΕΘΕΑ.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ, Δρ Βασίλης Γκιτάκος, παρουσία του Αχιλλέα Ρούσσου, υπεύθυνου του Δικτύου Πρόληψης & Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ, υπέγραψαν το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι η κινητοποίηση και η συμμετοχή των δυνάμεων της κοινωνίας της Καισαριανής σε μια οργανωμένη προσπάθεια ενίσχυσης των παιδιών και των νέων για υγιείς επιλογές αλλά και έγκαιρης αντιμετώπισης τυχόν δυσκολιών τους.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη συμμετοχή όλων των δομών εκπαίδευσης, υγείας, κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Καισαριανής, καθώς και των σωματείων, συλλόγων, εθελοντικών ομάδων και άλλων φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής.

Για την υλοποίησή του, το ΚΕΘΕΑ θα πραγματοποιήσει στην Καισαριανή δράσεις καθολικής, ενδεδειγμένης και επιλεκτικής πρόληψης, όπως ενημέρωση-ευαισθητοποίηση ανά ομάδα πληθυσμού, μακροχρόνια προγράμματα πρόληψης στα σχολεία, Σχολές Γονέων, ατομική συμβουλευτική σε εφήβους και οικογένειες, εκπαίδευση διαφόρων επαγγελματικών ομάδων στην πρόληψη και τη διαχείριση περιστατικών, δικτύωση υπηρεσιών και παραπομπές κ.ά.

Το τελικό στάδιο του προγράμματος προβλέπει τον σχεδιασμό και την εφαρμογή παρεμβάσεων πρόληψης από τις ίδιες τις δομές του Δήμου Καισαριανής, ύστερα από σχετική εκπαίδευση και υπό την εποπτεία του από το ΚΕΘΕΑ.

Όλες οι φάσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν αξιολόγηση για την εκτίμηση των τοπικών αναγκών και την αποτίμηση του αποτελέσματος των δράσεων από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

«Είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται παρέμβαση τέτοιας εμβέλειας και διάρκειας στη χώρα μας, καθώς ο Δήμος Καισαριανής, ο οποίος αριθμηθεί 40.000 κατοίκους, θα συμμετάσχει με το σύνολο των δομών του», σημείωσε ο δήμαρχος Καισαριανής.

Ο Βασίλης Γκιτάκος πρόσθεσε ότι «απώτερος στόχος της συνεργασίας είναι η ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ικανότητας της τοπικής κοινωνίας να αξιοποιεί τους δικούς της πόρους για την προώθηση της πρόληψης, την αγωγή υγείας και την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024