Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Hyundai Veloster και Veloster N: Η γοητεία της ασυμμετρίας επιστρέφει εξ Αμερικής

Hyundai Veloster και Veloster N: Η γοητεία της ασυμμετρίας επιστρέφει εξ Αμερικής

Το κορεατικό coupe με την ιδιόμορφη διάταξη θυρών, επιστρέφει από την έκθεση του Detroit, προσθέτοντας στα νέα του χαρακτηριστικά και μια έκδοση επιδόσεων με τα διακριτικά N η οποία θα αναλάβει το βελτιωτικό οίκο της Hyundai στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.


Η κορεατική φίρμα αποκαλύπτει από την έκθεση του Detroit, τη νέα δεύτερη γενιά του Veloster η οποία συνοδεύεται από την νέα κορυφαία σπορ έκδοση του μοντέλου με το διακριτικό Ν.

Παρά τις προφανείς εκτεταμένες αλλαγές σε σχεδιαστικό επίπεδο που εξασφαλίζουν στη νέα γενιά του Veloster τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό και μια σαφώς δυναμικότερη σιλουέτα, το ιδιότυπο coupe διατηρεί την ασύμμετρη διάταξη θυρών του παρελθόντος διαθέτοντας 2+1 πόρτες οι οποίες αποτελούν και το σήμα κατατεθέν του.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία της εμφάνισής του, εκτός από την νέα μάσκα και τα φωτιστικά σώματα, οι σχεδιαστές της κορεατικής φίρμας επέλεξαν μια πιο επιθετική αισθητική η οποία μεταφράζεται σε μια πιο coupe χάραξη της γραμμής οροφής η οποία καταλήγει σε ένα στιβαρότερο πίσω τμήμα όπου δεσπόζει ο χαρακτηριστικός αεροδυναμικός διαχύτης, προσδίδοντάς του ένα πιο αθλητικό και μυώδες παράστημα.

Η μετακίνηση του Veloster στην αρχιτεκτονική του i30, υπόσχεται να του εξασφαλίσει σαφή πλεονεκτήματα ευρυχωρίας και σε ό,τι αφορά το εσωτερικό όπου επικρατεί η οικεία αισθητική των Κορεατών σε μια οδηγοκεντρική υλοποίηση.

Σε ό,τι αφορά τα gadget το κορεατικό coupe, διαθέτει ως standard κεντρική οθόνη επτά ιντσών η οποία επωφελείται από λογισμικά Android Auto και Apple CarPlay ενώ στη λίστα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης περιλαμβάνονται σύστημα αυτόνομης πέδησης, διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας, αυτόματους προβολείς και σύστημα προειδοποίησης για τα τυφλά σημεία.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη, το Veloster αποκτά πλέον ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων και θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις κινητήρα ισχύος από 150 έως 275 ίππους για την κορυφαία έκδοση N η οποία όπως το Hyundai i30N έχει εξελιχθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος και συγκεκριμένα στις πίστες του Nurburgring.

Αναλυτικότερα, στη βάση της γκάμας θα βρεθεί ένας δίλιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης με 150 ίππους και 178 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Η συγκεκριμένη έκδοση θα προσφέρει τη δυνατότητα παραμετροποίησης των χαρακτηριστικών της μέσω των τριών προγραμμάτων οδήγησης.

Ψηλότερα στην γκάμα, η έκδοση Turbo εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων με απόδοση 204 ίππων και 264 Nm ροπής ο οποίος διαθέτει λειτουργία overboost και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή κατ΄επιλογή με το επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

Στις διαφορές με τη βασική έκδοση συγκαταλέγεται η παρουσία ενός συστήματος Active Sound Design που αναλαμβάνει να βελτιώσει τον ήχο του κινητήρα και της εξάτμισης σε συνθήκες γρήγορης οδήγησης, ενώ το σύστημα διεύθυνσης υπόσχεται υψηλότερη απόκριση.

Στην κορυφή της γκάμας, η έκδοση N αξιοποιεί δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ο οποίος της εξασφαλίζει τη γενναιόδωρη απόδοση των 275 ίππων.

Εκτός από τις γνώριμες από το i30 N, αισθητικές διαφοροποιήσεις, το Veloster N επωφελείται από μια ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση η οποία προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής διαφορετικών set-up μέσω των τεσσάρων διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης που επίσης παρεμβαίνουν στην απόκριση του κινητήρα. Η κίνηση μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς με την συνδρομή ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού ολίσθησης.

auto.in.gr

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024