Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια βαριά φανέλα κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα

Μια βαριά φανέλα κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα

Η νίκη της Λίβερπουλ επί της Μάντσεστερ Σίτι με 4-3 παραμένει το μεγάλο θέμα συζήτησης στο Νησί.

Η νίκη της Λίβερπουλ επί της Μάντσεστερ Σίτι με 4-3 παραμένει το μεγάλο θέμα συζήτησης στο Νησί. Λογικό από τη στιγμή που το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε εντυπωσιακή εξέλιξη.

Δόθηκε απάντηση στο ερώτημα «ποιος μπορεί να σταματήσει την Μάντσεστερ Σίτι» και οι «κόκκινοι» υποχρέωσαν την ομάδα – κομπιούτερ του Γκουαρντιόλα, στην πρώτη τους ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ; Είναι άραγε μια ήττα που θα κοστίσει στους citizens; Κρίνοντας κάποιος από το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, είναι μάλλον απίθανο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα από τη Σίτι. Και για να είμαστε δίκαιοι, το αξίζει και το κατακτά με το σπαθί της. Και με το μοντέρνο ποδόσφαιρο που παίζει, βεβαίως.

Παρατηρώντας πάντως κάποιος τα ρεπορτάζ των αγγλικών μέσων ενημέρωσης αλλά και τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οδηγείται στην εξαγωγή δύο πολύ σημαντικών συμπερασμάτων.

Το ένα έχει φυσικά να κάνει με την τεράστια δυναμική της Λίβερπουλ και τη βαριά φανέλα του συγκεκριμένου συλλόγου και το άλλο με τον τρόπο που «υποδέχθηκε» το αγγλικό ποδόσφαιρο το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Μπορούσε εύκολα να διακρίνει κάποιος μια υπέρμετρη ικανοποίηση για την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ», σε σημείο που να αναρωτιέσαι αν η ομάδα του Γκουαρντιόλα έχει γίνει τόσο «μισητή» στους φίλους των άλλων αγγλικών ομάδων. Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι όμως τόσο αισθητή η υπεροχή της Μάντσεστερ Σίτι στην φετινή κούρσα της πρέμιερ λιγκ, που είναι λογικό να υπάρχει μια «εχθρική» προδιάθεση προς την ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Γκουαρντιόλα. Ήταν μέχρι το βράδυ της Κυριακής μια «ανίκητη» ομάδα και το κυριότερο, είναι μια ομάδα που δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις όποιες αγγλικές (ποδοσφαιρικές) παραδόσεις κρατούν ακόμα στις σκέψεις των Άγγλων.

Ίσως πάντως η συγκεκριμένη ήττα να λειτουργήσει θετικά για την ομάδα του Καταλανού τεχνικού, όσο και αν αυτό ακούγεται υπερβολικό. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι πλέον υποχρεωμένη να επαναλάβει το κατόρθωμα της Άρσεναλ, να κατακτήσει δηλαδή αήττητη το πρωτάθλημα στην πρέμιερ λιγκ. Η κουβέντα αναφορικά με τον συγκεκριμένο στόχο «φόρτωνε βάρος» στις πλάτες των παικτών της Σίτι αλλά και του Γκουαρντιόλα. Πλέον αυτή η συζήτηση δεν υπάρχει κι αυτό ίσως να απελευθερώσει την ομάδα της Σίτι στη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου.

Πάμε όμως να δούμε τι σήμαινε για την Λίβερπουλ η συγκεκριμένη νίκη. Πρώτα απ’ όλα ήταν η επιβεβαίωση μιας βαριάς φανέλας. Κι αυτό το έχει αποδείξει πολλές φορές η συγκεκριμένη ομάδα, σε παιχνίδια που χαρακτηρίζονται μεγάλα ή σημαδιακά. Οι «reds» δεν ξεχνούν πως παραμένουν ένας πολύ μεγάλος οργανισμός αλλά με τέσσερα – πέντε μεγάλα ματς τη σεζόν, δεν μπορούν να κατακτήσουν πρωτάθλημα. Κι αυτό είναι ένα θέμα που σίγουρα πρέπει να προβληματίσει διοίκηση και προπονητικό επιτελείο της ομάδας του «Άνφιλντ».

Η χθεσινή όμως νίκη της Λίβερπουλ ήταν κι ένα «παράσημο» για τον προπονητή των «κόκκινων», Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός είχε κάθε λόγο να πανηγυρίσει με έντονο τρόπο την επιτυχία της ομάδας του. Είχε όμως κι ένα προσωπικό λόγο να ξεσπάσει, καθώς κέρδισε μια μάχη των πάγκων απέναντι στον Πεπ Γκουαρντιόλα. Σίγουρα όμως θα πρέπει να προβληματιστεί και για την (ποδοσφαιρική) αφέλεια της ομάδας του, καθώς λίγο έλειψε η Λίβερπουλ να μην κερδίσει ματς στο οποίο προηγήθηκε με 4-1 στο 68’. Τελικά νίκησε αλλά με το γνωστό καρδιοχτύπι για τους φίλους της.

Χρ. Ευαγγελάτος

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024