Οι ιταλικές αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν μια εκτεταμένη επιχείρηση κατά της Ντραγκέτα, της μαφίας της Καλαβρίας, πραγματοποιώντας 100 συλλήψεις στην Ιταλία και τη Γερμανία, καθώς και κατασχέσεις αγαθών αξίας 50 εκατ. ευρώ.

Οι έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της υπηρεσίας κατά της μαφίας της Κατανζάρο, στην Καλαβρία, αποκάλυψαν διείσδυση του οργανωμένου εγκλήματος σε τομείς «από τα αμπελουργικά και διατροφικά προϊόντα μέχρι την αποκομιδή απορριμμάτων, τα γραφεία τελετών, τους δημόσιους διαγωνισμούς καθώς και ένα στενό δίκτυο συνεργειών εκ μέρους δημόσιων διοικητών», αναφέρουν οι Καραμπινιέροι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Το δίκτυο είχε διακλαδώσεις σε διάφορες ιταλικές περιφέρειες και έφθανε μέχρι την Έσση και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη στη Γερμανία, πρόσθεσαν.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το εγκληματικό «χαρτοφυλάκιο» του δικτύου αντλούσε επίσης κέρδη από την υποδοχή μεταναστών, τον τουριστικό τομέα και μηχανές τζόγου, καθώς και από μια δεκαριά δήμους όπου αιρετοί αξιωματούχοι περιλαμβάνονται μεταξύ των συλληφθέντων.

ΑΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο