Κυβέρνηση: Παιχνίδια καθυστερήσεων με τους 8 Τούρκους
Παιχνίδι καθυστερήσεων παίζει με το θέμα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών η κυβέρνηση και αυτό ευνοείται από τη χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας περί προσωρινής αναστολής της χορήγησης ασύλου στον έναν από αυτούς.
Παιχνίδι καθυστερήσεων παίζει με το θέμα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών η κυβέρνηση και αυτό ευνοείται από τη χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας περί προσωρινής αναστολής της χορήγησης ασύλου στον έναν από αυτούς.
Γνωρίζοντας το ευαίσθητο του ζητήματος, το Μαξίμου επιχειρεί να μείνει όσο πιο μακριά γίνεται από τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς καλείται να επιδοθεί σε μια δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στο σεβασμό του κράτους δικαίου και τις πιέσεις της τουρκικής πλευράς για έκδοση των οκτώ.
Έτσι, η προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου διαβάστηκε με θετικό τρόπο από την κυβέρνηση, μολονότι επισήμως κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να δηλώσουν πως η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και είναι η μόνη αρμόδια να αποφανθεί επί του θέματος. Η αίτηση ακύρωσης που έχει υποβληθεί από την κυβέρνηση θα εκδικαστεί στο Διοικητικό Εφετείο σε βάθος εξαμήνου, ωστόσο την τελική κρίση θα έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Παράλληλα, εκκρεμούν οι αιτήσεις για παροχή ασύλου στους άλλους επτά Τούρκους, οι οποίες θα περάσουν από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου, την απόφαση της οποίας, εφόσον επιθυμεί, μπορεί να προσβάλλει η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση εξακολουθεί επίσης να διαψεύδει ότι υπήρξε οποιαδήποτε δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν, όπως έχει ισχυριστεί ο Τούρκος πρόεδρος. Από την πλευρά της, η Άγκυρα επανέφερε το αίτημα έκδοσης των οκτώ, διά του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ.
«Αισιοδοξία και καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε εσείς καλύτερα από εμάς!», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης
Με χιούμορ, άνεση και καλή διάθεση αντιμετώπισαν οι πρώτοι υποψήφιοι την πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές 2026, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας
Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις στα θέματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές 2026 - Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία